Nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem

A felvételiről, a képzésekről és a hallgatói élet mindennapjairól tájékozódhatnak a továbbtanulás előtt állók a Szegedi Tudományegyetem nyílt napján, melyet csütörtökön tartanak a József Attila Tanulmányi és Információs Központban – közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.
Vass Imre

2022. november 19. 13:20

Nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem

Az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja több mint 550 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. A nyílt nap résztvevői a képzések mellett megismerkedhetnek a különböző ösztöndíj-programokkal, hallgatói szolgáltatásokkal, sportolási lehetőségekkel és kulturális eseményekkel.

 

A nyílt napon az Oktatási Hivatal képviselője tájékoztatja a középiskolásokat a felvételi eljárás menetéről, a legfontosabb változásokról. A rendezvényen bemutatkozik az SZTE Junior Akadémia, az egyetemi kollégiumok, a nemzetközi ösztöndíjakat kínáló egységek és a Mathias Corvinus Collegium is.

 

A határon túli magyar diákok felvételi eljárásáról külön előadást hallgathatnak meg az érintett fiatalok. Tájékoztatóval várja a középiskolásokat több kar, s a központ átriumában, a képzési kiállításon is feltehetik kérdéseiket a továbbtanulás előtt állók. Az egyetemi karok mellett standokon várják a középiskolásokat a többi közt az egyetemi kollégiumok, az SZTE Sportközpont, a Kulturális Iroda, a Klebelsberg Könyvtár, az Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet, az SZTE Karrier Iroda, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és a Diákhitel Központ munkatársai.

 

A nyílt nappal párhuzamosan érdekes kari programokkal is készülnek a szervezők. A Gyógyszerésztudományi Karon bárki kipróbálhatja a patikai gyógyszerkészítés fortélyait, sőt, az érdeklődők a gyógynövény- és drogismeret laborgyakorlaton folyó munkába is betekinthetnek. A Természettudományi és Informatikai Kar kémiai intézete jóvoltából a fiatalok közelebbről is megismerkedhetnek a kémia, a vegyészmérnök és a molekuláris bionika mérnök képzésekkel. A diákok vezető kíséretében járhatják be a bölcsészkar híres Ady téri épületét, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar pedig vércsoport- és hematokrit-meghatározással, az ápoló hivatás és képzés bemutatásával, kari sétával, újraélesztés gyakorlással, öregségi szimulátorral és miniórákkal készül.

Címlapon

mutasd mind