Nyáron költözhetnek vissza a gyerekek a Felsővárosi Óvodába

Tavaly november végén kezdődött el a Gyík utcai intézmény felújítása, a tizenharmadik óvoda a szegedi önkormányzat felújítási programjában. A kivitelező tartja a határidőt.
Dombai Tünde

2023. március 23. 18:19

Nyáron költözhetnek vissza a
gyerekek a Felsővárosi Óvodába

– A 350 millió forint értékű külső és belső korszerűsítés háromnegyedét elvégezte a szegedi kivitelező. A bontási munkákat befejezték, elkészültek az aljzatszigetelések és az aljzatkiegyenlítési munkák, a külső nyílászárók cseréje maradéktalanul megvalósult, a tető szigetelése befejeződött. Az épületen belül a szennyvízelvezető hálózatot, a csapadék elvezetést újjáépítették, kicserélték a gyermek vizesblokkokat – mondta a csütörtöki bejáráson Urbán Tamás önkormányzati képviselő. Hozzátette, nyárra elkészül a beruházás, és nemcsak sokkal modernebb lesz az óvoda, hanem hatvan százalékkal csökken az energiafelhasználása.

 

– A hetven gyerekünk a felújítás ideje alatt a Rókás Óvodába jár négy csoportba, és egyre türelmetlenebbül várják a visszaköltözést. A szülők és a kollégák is folyamatosan érdeklődnek. Nagyon szépen halad a munka, az is nagyon tetszik, hogy folyamatosan egyeztet velünk a kivitelező, meg tudjuk beszélni az igényeket. Reméljük, a megszépült óvodánk beiratkozáskor még népszerűbb lesz – mondta Aranyné Bíró Éva tagóvoda-vezető.

 

 

A kivitelező KIKOM Konstrukt Kft. ügyvezetője, Kiss Zoltán elmondta, terv szerint haladnak, az alapanyagok beszerzésével adódtak nehézségeik, de a határidő teljesítésének nincs akadálya. Jelenleg belül festenek, hideg burkolatot készítenek. Kívül a homlokzati hőszigetelést végzik, a tető szigetelése elkészült, a napokban előkészítik a zöldtetőt, végül napelemeket helyeznek fel. Az udvaron a csatornahálózat elkészítése van még hátra, majd a tereprendezés.

Vélemények

mutasd mind