Novák Katalin: A magyaroknak jó a válságálló képességük

A Magyarországon szolgálatot teljesítő külföldi nagyköveteket fogadta a köztársasági elnök.
Kékes Viktória

2023. január 12. 10:41

Novák Katalin: A magyaroknak jó a válságálló képességük

Az MTI tudósítása szerint az államfő arról beszélt, hogy a tavalyi az egyik legnehezebb év volt az elmúlt időszakban, a sok probléma ellenére azonban a helyzet mégsem annyira rossz.

 

A magyaroknak ugyanis megvannak az adottságaik ahhoz, hogy legyőzzék a kihívásokat. A magyaroknak erős a gazdaságuk, stabil a politikájuk, továbbá jó a válságálló képességük. Magyarországra stratégiai gondolkodás jellemző, az itt élő emberek pedig keményen dolgoznak és családot akarnak. Büszkék rá, hogy egyszerre magyarok és európaiak, szülőföldjükön kívánnak boldogulni, de egyúttal a világ felfedezésére is vágynak.

 

A nagykövetekhez szólva Novák Katalin kiemelte, hogy látja a sokféleségüket. A különböző kultúrák eltérnek egymástól, más-más döntések születnek, Magyarország azonban tiszteletben tartja ezeket. (De azért a keresztény, fehér emberek kultúráját részesíti előnyben - a szerk.) Cserébe ugyanezt várja el: kultúrájának, döntéseinek mások általi tiszteletét. 

 

Az biztos, hogy a köztársasági elnök számára a válság nem jelent nagy kihívást: Novák Katalin fizetése márciustól 4,6 millió forint lesz, 280 millió (adófizetői) forintból felújított rezidencián él családjával, hivatalos programjaira pedig a honvédségi magángépekkel repked.