Nincs enyhülés, de szerencsére fúj a szél, így elviselhető a kánikula

Másodfokú zivatarveszélyt is kiadtak Csongrád-Csanád megyére a harmadfokú hőségriadó mellé. Kár ilyesmivel kecsegtetni...

2021. augusztus 01. 08:54

Nincs enyhülés, de szerencsére fúj a szél, így elviselhető a kánikula

Délután, koraeste leszakadhat az ég, elvileg, de ebben így reggel nyolc körül nem nagyon tudok hinni. Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy Csokis Máté fideszes bohóc, akinek a kormánya és a miniszterelnöke újságírókat sőt, saját államtitkárát is lehallgattatta, és ezért egy normális demokráciában már régen le kellett volna mondaniuk, elszégyelli magát a Facebook-bejegyzéseiért. De az sajnos ki van zárva, és a zivatar is. És a lemondás is, igazából.

Az tény, hogy ebédidőben befelhősödik az égbolt, és erre nagy szükség is van, minden egyes négyzetcentiméter árnyéknak örülünk ezen a vasárnapon is. A levegő harminchat fokig melegszik fel ma is, és nagyon lassan hűl le, bár augusztus első hétfőjének hajnalára húsz fok alá „hidegül” a levegő, elvileg. Ami elviselhetővé tudja ma tenni a harmadfokú hőségriadót, az délkeleten kezdő és dél felé egészen északnyugatig elforgó szél. Ugyanis egész nap egészen hevesen fúj, így enyhítve a kánikulát.

Ám ennek az enyhítésnek ára is van, a levegőminőség újra közepesre romlott, a nagy szél alaposan felveri a port, tele van vele a levegő.

Ahogy tele van a levegő pollenekkel is, csalánfélék, parlagfű, útifű, hárs, kenderfelék – nem sorolom, itt vannak, nézzék meg!

Bármit is csinálnak ezen a kánikulai vasárnapon, legyen kéznél (ásvány)víz! És figyeljenek oda arra is, nehogy napszúrást kapjanak!

gszl