Névadó szponzorral erősítettek a szegedi vízilabdások

Új névadó szponzor érkezését jelentette be a Szegedi Vízilabda Egylet péntek délelőtt a Tiszavirág Sportuszodában. A csapat már a hétvégi, Kaposvár ellen ZUE-Szeged néven játszik majd. A megállapodás egyenlőre a szezon végéig tart, de mindkét fél azon van, hogy hosszútávú legyen a megállapodás.
Vass Imre

2023. február 10. 15:40

Névadó szponzorral erősítettek a szegedi vízilabdások

Juhász Zsolt, a csapat menedzsere lemondta a szezon végégi szóló szerződést kötöttek a ZUE Onlina Patikával és ZUE-Szeged néven játszanak majd az elkövetkező időszakban. Hozzátette, a szegedi vízlabda élet az elmúlt időszakban egy teljesen új irányt vett, amely a helyi tehetségekre épít. Nem csak a sportban elért teljesítményükre, hanem a tanulmányi eredményükre is figyelnek a fiataloknak. 

 

A ZUE Online patika két éve alakult, szegedi székhelyű cég. Nem véletlen, hogy a vízilabdát választották, mivel a kereskedelmi igazgató, Piller Gábor maga is 7 évig játszott. Elmondta, Szegeden közel 100 éves hagyománya van a vízilabdának és azt szeretnék, ha még több fiatal fedezné fel azt a sportágat, vagy egyáltalán sportoljanak, mozogjanak. „Azt gondoljuk, hogy olyan értékeket képvisel maga a csapat és az az új stratégia, amerre elindultak, amely egyértelműen a zöld út az egészséghez szlogenhez illeszkedik, amit a zue.hu képvisel” – tette hozzá.

 

A megállapodás célja az is, hogy a fiatalokat meggyőzzék a sportolás öröméről, az idősebbeket pedig a szurkoláson kívül az elhagyhatatlan testmozgásra buzdítsák. A csapat vezetőedzője, Kiss Csaba szerint ez a támogatás egyrészről elismerése annak a munkának, amit végeznek. Másrészről alapot biztosít a folytatására és egy biztos hátteret teremt számukra, amelyre támaszkodni tudnak munkájuk során. Természetesen minden erejükkel azon lesznek, hogy a cég bizalmát meghálálják, mivel meg kell becsülni azokat, akik pénz áldoznak a sportra.

 

A játékosoknak is sokat jelent, ha egy biztos támogató van a csapat mellett, hisz az számukra is kiszámíthatóságot, biztonságot teremt. A csapat kapitánya, Sánta Dániel szerint a mai sportéletben egy szponzoráció biztonságot jelent és remélhetőleg még jobb teljesítményt tudnak magukból kihozni. „Ehhez meg lesz a kellő nyugalom, a szakmai stáb adott, úgyhogy innentől kezdve a jó teljesítmény csak rajtunk múlik” – mondta a játékos.

 

A Szegedi Vízilabda Egylet és az ZUE Online Patika megállapodása a szezon végéig tart. A csapat már most hétvégén, a Kaposvár ellen már az új névvel száll vízbe.