NER-hez köthető vállalkozók is kaptak a Szerencsejáték Zrt. szponzorpénzeiből

Szerencséjük volt.
Cservenák Zoltán

2022. november 16. 09:51

NER-hez köthető vállalkozók is kaptak a Szerencsejáték Zrt. szponzorpénzeiből

A szeptemberben szétosztott 70 millió forint után októberben 100 millió forintot költött adományként és szponzorációként a Szerencsejáték Zrt. 

 

Az állami cég, az októberi 100 millió plusz áfás keret felét, 50 milliót a Krsó Tibor KOD Média Kft.-je kapta.

 

A kiadványkészítéssel és hirdetési felületek értékesítésével foglalkozó cég vezetője, Krsó korábban milliárdos tendereket nyert a Rogán Antal szomszédjaként ismertté vált Csetényi Csabával – írja a HVG. A KOD Média tavalyi árbevétele közelítette a 750 millió forintot.

 

De jól járt a Network 360 Reklámügynökség Kft., a cég 15 milliót tehet zsebre az adófizetők pénzéből. A cég korábban Krsó Tiboré volt, de már Csetényi Csaba a tulajdonosa. A Network 360 Reklámügynökség Kft. rendszeresen nyer közbeszerzéseken. Mindkét cég hivatalos címe a budapesti Margit körút 5/A alatti irodaház.

 

Tízmillió forintot kapott a LantArt Produkció Kft., ez a Thália Színház fesztiváligazgatója, Lantos Anikó egyszemélyes cége. A pénzből a Mária evangéliuma című rockopera színrevitelét támogatja a Szerencsejáték Zrt. – írja a HVG.

 

Jutott 5 millió forint a Ledényi Attila vezette Art Today Kft.-nek is. Ledényi ott volt a Fidesz alapításakor, tagja a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Vizuális Művészetek Kollé­giumának, a nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár, az Art Market Budapest igazgatója.

 

A Szerencsejáték Zrt. 5-5 millió forinttal támogatta Hajas László mesterfodrász cégét, a Hajas Kft.-t, a Református Szeretetszolgálat Alapítványt, a Magyar Úszó Szövetséget és a Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért nevű segítő szervezetet.

 

Így elmondható, hogy valódi jótékonykodásra összesen 10 milliót költött a Szerencsejáték Zrt. a százmilliós támogatási keretéből.