Népszava: Kormányátalakításra készül Orbán Viktor

Kásler Miklós távozik, régi-új kormánytagként Lázár János visszatérhet.
Kékes Viktória

2022. április 20. 10:37

Népszava: Kormányátalakításra készül Orbán Viktor

A Népszava úgy tudja, hogy a kulcstárcák vezetőire, így

  • Pintér Sándorra (belügy),
  • Varga Mihályra (pénzügy),
  • Gulyás Gergelyre (kancellária) és
  • Szijjártó Péterre (külügy)

következő kormányában is számít a miniszterelnök.

 

A májusban megalakuló új kormányban azonban egy új tárca is helyet kap, aminek fő feladata a gazdasági stratégia, az energetika, és a fejlesztések koordinálása lesz. Erre a posztra állítólag Nagy Mártont, az MNB volt alelnökét kérte fel Orbán Viktor. 

 

Lázár János a választás éjszakáján nem hiába jelentette be, hogy visszatért: úgy tudni Orbán Viktor ismét fontos kormányzati szerepet szán neki. A Népszava információi szerint formálódik egy új, összetett feladatokkal – így az agráriumi-, élelmiszeripari fejlesztésekkel, kiskereskedelemmel – foglalkozó tárca, aminek vezetését a korábbi kancelláriaminiszterre bízná a kormányfő.

 

Az oktatást, egészségügyet, kultúrát és sportot magába foglaló Emberi Erőforrások Minisztériuma azonban nem maradhat tovább ebben a formában.

 

Orbán Viktor is tisztában van vele, hogy egy ekkora tárcát egy személy képtelen irányítani. A hírek szerint Kásler Miklós hamarosan nyugdíjba megy, és ha lesz önálló egészségügyi és szociális ügyekkel foglalkozó tárca, akkor az oktatás és a kultúra is kap egy külön minisztériumot.