Nemzetközi irodalmi programoktól a Kutatók éjszakájáig: ezekre a programokra is érdemes lesz elmenni szeptember végén

Vajsenbek Péter

2022. szeptember 25. 16:47

Nemzetközi irodalmi programoktól a
Kutatók éjszakájáig: ezekre a programokra is érdemes lesz
elmenni szeptember végén

Zenés verseskötet-bemutató a Jazzben

Szeptember 27-én, 20 órától rendezik meg Veszprémi Szilveszter: Helyek, ahol rám öröm vár című kötetének zenés bemutatója a Jazz Kocsmában. A szerzővel és a kötet szerkesztőjével, Péczely Dórával Borbíró Aletta beszélget. Zene a távolból: Ferencz Hedvig.

 

 

A Szeged.hu olvasói már ismerhetik a szerzőt, hiszen a hetente megjelenő Eközben Szegeden tárcarovat egyik szerzője.

 

Két éjszaka tudomány

Szeptember 30-án október 1-jén rendezik meg a szegedi kutatók éjszakáját. A kulturális programoktól kezdve a természettudományos ismeretterjesztő előadásokig tényleg minden lesz. Az előadások általában fél-egy óra hosszúak, így több helyre is van lehetőség ellátogatni.

 

 

A részletes program itt található.

 

Vissza a jövőbe, de nem Marty McFly-jal és a Dokival

A koronavírus-járvány rávilágított a média, a kultúra, a művészet, az intézmények, a terápiák válságára. Megnehezítette az előretervezést, felfokozta a létbizonytalanságot, az utópiák kiégtek – hogyan érinti ez a kortárs irodalmat, művészetet, kultúrát? Vajon szükség van a kulturális intézményeink megerősítésére, a közös cselekvésre? Hogyan reflektálhat erre a kortárs irodalom és művészet? Milyen szerepe lehet a médiának?

 

A Tiszatáj a cseh A2, a lengyel Dwutygodnik és a szlovák VLNA folyóiratokkal együttműködve járja körbe a válság utáni lehetséges jövőképek kérdését. A négy visegrádi folyóirat Vissza a jövőbe – Return to the Future címmel cserélt szerzőket egymással.

 

 

Résztvevők: Básthy Ágnes, Ludwika Włodek, Mária Modrovich, Peter Šulej és Michal Špína.

 

Az angol nyelven zajló beszélgetést Lengyel Zoltán vezeti. Tolmács: Steinbachné Bobok Anna. Időpont: október 1., 19 óra, helyszín: Grand Café.

Címlapon

mutasd mind