Nemcsak egy tánc volt: harminchárman próbáltak szerencsét, hogy tánckari tagok lehessenek a színházban

Próbatáncot hirdetett a Szegedi Nemzeti Színház, ma mutatkozhattak be a fiatal táncművészek. Népszerűek a szegedi színház deszkái, mert harminchárman szerettek volna táncolni rajtuk, de a nagy többség kiesett a háromfordulós rostán.

2021. május 20. 19:49

Női táncművészt keresett következő évadára szegedi színház. A tánckart jelenleg hat fiú és hat lány táncos alkotja, pontosabban ötre csökkent most a táncos lányok száma, az ő helyére hirdettek castingot.

– Harminchárman jöttek el ma a többfordulós próbatánca – mondta az utolsó kör előtt Hajdu Anita, a színház tánckarának vezetője, aki Horgas Ádám főrendezővel, valamint két profi táncos segítőjével, Szalai Alexával és Hajdu Bálinttal igyekezett meghozni a végső döntést.

A kiírás szerint 18 és 28 év közötti szakirányú közép- vagy felsőfokú végzettségű táncosokat vártak.

Jöttek Szegedről, Budapestről, Pécsről még a határon túlról is. Sőt, egy japán lány is felállt a színpadra szerencsét próbálni.

A nyitóképre kattintva nézzék meg Szabó Luca képeit a castingról

– Több szempontot figyelünk egyszerre. Fontos a stílusérzék, az előadókészség, a színpadi megjelenés és az is, hogy milyen gyorsan tanul az illető – mondta a koreográfus Hajdu Anita.

Az első rostán harmincháromból huszonnégyen akadtak fenn, ezután a bent maradt kilenc jelölt két csoportban próbálhatott ismét szerencsét.

– Mutassátok a patkánykarmokat!  Dühös, vicsorgós arcot kérek végig a jelenet alatt és engedjétek ki teljes erőből a hangotokat, mint akik fel akarnak falni! – instruálta a legutolsó fordulóban bennmaradt három lányt Horgas Ádám.

A táncosok számára ezután véget értek a nehézségek, az alkalmi zsűrinek pedig csak most következtek: nem lesz egyszerű dolguk három kiváló táncos közül eldönteni, ki lehet majd ősztől a tánckar tagja.

rag