Nem volt hatosfalunk és az utolsó bő tíz percre elfogytunk: Svédország–Magyarország 37–28

Plusz a házigazdáknak volt egy Palickájuk a kapuban. Brazíliát meg a Zöld-foki Köztársaságot verni kellene a 2. csoport hátralévő két mérkőzésén, aztán majd lesz valami.
Garai Szakács László

2023. január 18. 22:32

Nem volt hatosfalunk és az utolsó bő
tíz percre elfogytunk: Svédország–Magyarország 37–28

Svédország–Magyarország 37–28 (18–14)

Olimpiai kvalifikációs világbajnokság, Göteborg, Scandinavium Arena, 2. csoport, 1. játéknap, 9256 néző. Vezette: Robert Schulze, Tobias Tönnies (németek).

Svédország: Palicka – Carlsbogård 1, Darj 1, Ekberg 3/1, Pettersson, Wanne 9, Claar 5, Pellas, Lagergren 6, Gottfridsson 3, Bergendahl 2, Sandell 1, Johansson 6. Szövetségi kapitány: Glenn Solberg.

Magyarország: Mikler, Székely – Bóka 5, Szita 1, Lékai 2, Bánhidi 3, Ancsin 3, Rodríguez, Sipos, Ilic 1, Bodó 3, Rosta 7/3, Hanusz 2, Szöllősi 1, Bujdosó. Szövetségi kapitány: Chema Rodriguez.

Hétméteres: 2/1, illetve 4/3

Kiállítás: 4 perc, illetve 6 perc.

 

Sípszó előtt (fotók: MTI/Kovács Tamás)

 

A tizennyolc fős keretéből ezúttal Kovacsics Péter és Leimeter Csaba maradt ki.

 

A második percben megszerzett előnyét előbb magabiztosan őrizte, majd Hampus Wanne vezérletével növelni is tudta az Európa-bajnoki címvédő, vb-ezüstérmes svéd csapat. Chema Rodriguez cserékkel próbálkozott, de az első időkérését meglepetésre nem használta ki, veszni hagyta az első félidőben. 

 

Bánhidi-gyilok először

 

Támadásban kevesebbet hibázott a válogatott, mint két napja Portugália ellen, védekezésben viszont nagyon ritkán tudott hatékony lenni, a hatosfalunkon úgy mentek át, ahogy akartak a svédek. Lékai Máténak eddig mindhárom meccsen volt kihagyott büntetője, és egyet ezúttal is elhibázott. Ennek ellenére a svédek nem tudtak elhúzni – a 16. perctől felváltva estek a gólok –, de hatékony támadójátékkal négy találattal vezettek a szünetben. Nagy különbség volt a két együttes között az első félidőben, hogy a svédek hétszer találtak be a szélekről, a mi viszont csak egyszer.

 

Bánhidi-gyilok másodszor

 

A második félidőben sem tudtunk közelebb kerülni a házigazdákhoz, Chema mégis a 48. percig várt az időkéréssel, amikor az ellenfél már 30–23-as előnyben volt. Szinte kizárólag középen erőltettük a támadásokat, a szélsők alig kaptak labdát, miközben a svédek egy 5–0-s sorozattal fölényessé tették sikerüket, sőt az 55. percben már tíz gól volt a különbség.

 

Hát…

 

Mikler Roland hét, Székely Márton négy, a hazaiaknál Andreas Palicka tizenöt védéssel zárt.