Nem veszi át a Mol a bezárt benzinkutakat

Hiába jelentkezett önként a feladatra.
Kékes Viktória

2022. március 21. 11:54

Nem veszi át a Mol a bezárt benzinkutakat

„Az állam élni fog azzal a jogával, hogy maga jelölje ki a benzinkút működtetőjét azokon a helyeken, ahol bezárás miatt nem lehetne 5 kilométeren belül üzemanyagot venni” – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a február 16-i Kormányinfón. A miniszter hozzátette: ahol szükséges, a Mol átvállalja a szolgáltatást.

 

Ennek megfelelően a kormány elkezdte átadni a a két napnál tovább zárva tartó kutak ideiglenes üzemeltetését a cégnek. (Ezek egyébként éppen amiatt voltak kénytelenek bezárni, mert nem kaptak elegendő üzemanyagot a Moltól, mint nagykereskedőtől.)

 

A Mol most mégis azt jelentette be, hogy mégsem veszi át a hatósági benzinár miatt bezárt töltőállomásokat:

 

„Jelenleg több kút működtetésére is felkérte a Molt a kormány, de a helyzetelemzést követően úgy látjuk: a felsorolt térségekben biztosított az üzemanyagellátás. Az érintett kutak 20 kilométeres körzetében egy vagy több üzemelő töltőállomás is található. Ez azt jelenti, hogy az érintett kutak átmeneti üzemeltetése nélkül is jut elég üzemanyag minden helyi lakos számára vagy MOL vagy akár versenytárs szolgáltatótól” – közölte a 444.hu érdeklődésére a társaság.

 

Azt ígérik, hogy nagyobb baj esetén átveszik a szóban forgó kutak üzemeltetését:

 

„Természetesen ha olyan további helyszínek merülnek fel, ahol nem biztosítható az egyenletes és könnyen elérhető üzemanyagellátás, a Mol a jogszabály értelmében átmeneti időre átveszi az adott töltőállomások üzemeltetését. Stratégiai vállalatként ezt akkor is megtesszük, ha ez többletköltséget jelent a vállalat számára.”

 

A cég egyébként saját maga ajánlotta fel még tavaly novemberben, hogy kész átvenni a bajba került kutakat.