Nem vállal több nemzetközi versenyt a szegedi olimpikon, Sárosi Laura

Szerda reggel saját Facebook-oldalán jelentette be a szegedi olimpikon tollaslabdázó Sárosi Laura, hogy visszavonul a versenyzéstől és a civil életben próbálná ki magát. Időközben kiderült, csak a nemzetközi versenyzéstől búcsúzik el a sportoló, a szegedi klubot továbbra is segíti majd.
Vass Imre

2021. november 10. 16:37

Nem vállal több nemzetközi versenyt
a szegedi olimpikon, Sárosi Laura

Októberben a Szeged Televízió Aréna című műsorában még pozitívan tekintett a jövőbe Sárosi Laura, és többek között a világbajnokságon való indulásáról beszélt. Elmondta, soha nem szerepelt még ilyen világversenyen, és reményét fejezte ki az adásban, hogy decemberben pályára léphet majd.

 

Nem egészen egy hónap alatt azonban nagyon fordult a világ, hisz nem a következő versenyről, hanem a visszavonulásról posztolt a sportolónő. Sárosi Laura elmondta, a tokiói olimpián szerzett súlyos sérülése nagyon nehezen gyógyul, ezért döntött, úgy, hogy a nemzetközi versenyeken már nem indul.

 

 

A bejelentés a szegedi klub vezetőjét is meglepte, igaz azt tudta, hogy sérüléssel küszködik a kiváló sportoló. Laura azonban nem adja fel teljesen a tollaslabdát, hisz az országos csapatbajnokságban továbbra is szegedi színekben indul majd.

 

 

Pápai Miklós, az EL-CO Tech Tisza Tollas SE vezetője elmondta, Laura ígéretet tett neki, hogy a csapatbajnokságon a klub rendelkezésére áll majd. Abban is bízik, hogy edzéseken továbbra is példaképe lesz a fiataloknak.

 

Sáros Laura pályafutása során két olimpián vett részt, számos világeseményen képviselte Magyarországot és Szegedet, hatszor választották meg a legjobb magyar női tollaslabdázónak és 21-szer lett felnőtt országos bajnok.

 

Bejegyzésében úgy fogalmazott, most elsősorban civil életben szeretné kipróbálni magát és hasonlóan helyt állni, mint az eddig sportpályafutása során.

Tovább olvasom