Nem teljesen, de egy kicsit nyilvános lesz a szenátus ülése

Összesen hatvan embernek biztosít az egyetem vezetése lehetőséget arra, hogy részt vegyen hétfőn a rendkívüli szenátusi ülésen. Az online ülésre előzetesen kell jelentkezni. A Veritas Virtus Libertas azt kéri az egyetemi polgároktól, azok, akik bejutnak az ülésre, vegyék fel velük a kapcsolatot.

2021. január 18. 07:42

Nem teljesen, de egy kicsit nyilvános lesz a szenátus ülése

A rektor és a kancellár közleményét a Veritas Virtus Libertas Facebook-oldalán tette közzé:

„Tisztelt Egyetemi Polgárok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2021. év január hó 18. napján 15:00 órakor tartandó rendkívüli szenátusi ülés vonatkozásában részvételi lehetőséget biztosítunk az egyetemi polgárok számára.

A járványhelyzet miatt a Szenátus ülése online formában kerül megtartásra, így tekintettel az ülés zavartalan lebonyolítására és a technikai lehetőségekre 40 egyetemi dolgozónak és 20 egyetemi hallgatónak tudunk a jelentkezés sorrendjében csatlakozási lehetőséget biztosítani.

A hozzáférés igényléséről szóló technikai tájékoztató az szte.hu levelezési rendszeren keresztül, valamint a hallgatóknak Neptun üzenet formájában kerül kiküldésre.”

A döntés értelmében a szenátusi ülés, így ha minimálisan is, de nyilvános lesz.

A Veritas Virtus Libertas arra kéri követőit, hogy akik lehetőséget kapnak a részvételre, keressék őket üzenetben.

Információink szerint azonban egyelőre nem lehet regisztrálni a részvételre, mert a rendszer folyamatosan hibabejelentést küld.

Az SZTE BTK Professzorok Tanácsána állásfoglalást tett közzé a fenntartó modellváltásról.

Ahogy írják: „Egyetemünk fenntartói modellváltásának felvetése olyan horderejű ügy, amellyel kapcsolatban illetékesnek tartjuk magunkat. Felelősségünk tudatában rendkívüli óvatosságra és körültekintésre intjük a döntéshozókat, ugyanis amiről döntenek, azt nemzedékek alkották és nemzedékek tartanak rá igényt.”

Az állásfoglalás teljes szövegét itt olvashatják.

Ahogy a következő képernyőmentés is mutatja, röviddel az egyetem vezetése által megjelentetett közleményt követően a hallgatóknak fenntartott 20 hely be is telt.