Nem pihenhetnek a szegedi csapatok a hosszú hétvégén

Szinte valamennyi szegedi csapat pályára lép a hosszú hétvégén. A legnehezebb helyzetben a Grosics Akadémia van, akik a listavezető Pécshez utaznak majd. A Szeged BL győzelem után fogadja a Gyöngyöst, a Szedeák pedig szintén győztes hazai találkozó után utazik Kaposvárra. De játszanak a hétvégén a női labdarúgók és a röpisek is.
Vass Imre

2022. október 28. 11:52

Nem pihenhetnek a szegedi csapatok a hosszú hétvégén

A Pick Szeged szerdán végre megszerezte az első győzelmét a Bajnokok Ligájában, a norvég Elverumot verték a Pick Arénában, 30-23-ra. Most a menetelés a nemzeti bajnokságban folytatódik, újra idehaza lép pályára az együttes. Szombaton 20.05-kor a Gyöngyöst fogadják majd. A Szeged vezeti a tabellát, igaz egy meccsel kevesebbet játszott, mint a Veszprém, a vendégek pedig a 10. helyen állnak, így Bodóéknak kötelező a győzelem. A találkozót az M4 Sport közvetíti.

 

A Naturtext-SZTE-Szedeák múlt pénteken végre megszerezte első győzelmét, a Honvédot győzték le az újszegedi sportcsarnokban. Vasárnap este 6 órakor Kaposváron lép majd pályára Simándi Árpád csapata. A vendéglátók két hellyel állnak a Szeged előtt és az utolsó két találkozójukat az Oroszlány, illetve a Zalaegerszeg ellen elveszítették. Mind két csapat számára fontos a találkozó, remélhetőleg a Szedeáknak nagy lökést adott a múlt heti győzelem.

 

 

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia jelenleg, tizenhárom fordulót követően a harmadik helyen áll a Merkantil Bank Ligában. Hétfőn nagy kihívás elé néz a csapat, hisz az első helyen álló Pécshez látogat majd. Mind a két csapat az előző fordulóban 1-0-ra nyert, a Szeged a Kozármislényt győzte le, Haruna góljával hazai pályán, a Pécs pedig szintén otthonában az Ajka ellen szerezte meg a 3 pontot. Az Akadémia vezetőedzője, Alekszandar Sztevanovics szerint ez a mérkőzés mutatja majd meg, hol is tart valójában a csapat. A találkozó este 8 órakor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti.

 

A szegedi női labdarúgók idehaza lépnek majd pályára a hétvégén, Szent Mihály a Fehérvár csapatát fogadja. Az újonc szegediek mérlege eddig egy győzelem, négy döntetlen és három vereség. A vendég gárda eddig egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el, a többi találkozójukon vereséget szenvedtek. Így minden bizonnyal összejöhet a második szegedi győzelem is. A lányok a Szent Gellért Fórumban lépnek majd pályára szombaton fél 2-kor.

 

 

A szegedi férfi röplabdások 3 győzelemmel és egy vereséggel vezetik az Extraliga B csoportját. Legutóbb könnyedén győzték el a Dunaferrt, előtte pedig a Dág KSE ellen játszottak egy öt szettes találkozót, amelyet végül nem tudtak behúzni. Szombaton délután hazai pályán a TFSE-t fogadják majd. A vendégek eddig csak egy győzelmet szereztek, a Szolnok ellen nyertek, így lehet bízni abban, hogy a szegediek folytatják jó sorozatukat.

 

A női NB II-ben játszó Vidux-Szegedi RSE idegenbe utazik, Salgótarjánban lépnek majd pályára, vasárnap 10 órakor.