Nem nagyon érdekelte a franciákat az EL-meccs, a zöldeket annál inkább: AS Monaco–Ferencváros 0–1

Nyert a magyar bajnok, mert nyerni akart, a franciák meg valamiért muszájmeccsnek tartották a 2. forduló találkozóját. Ma már ennyi elég a Ferencvárosnak ahhoz, hogy nyerjen egy ilyen mérkőzést.
Garai Szakács László

2022. szeptember 15. 21:14

Nem nagyon érdekelte a franciákat az
EL-meccs, a zöldeket annál inkább: AS Monaco–Ferencváros 0–1

AS Monaco–Ferencváros 0–1 (0–0)

Európa-liga, H csoport, 2. forduló, Monte-Carlo, II. Lajos Stadion, vezette: Espen Eskas (norvég).

AS Monaco: Nübel – Disasi, Sarr (Boadu, 81.), Badiashile, Vanderson (Ruben Aguilar, a szünetben), Fofana, Camara, Golovin (Jakobs, 73.), Caio Henrique- Diatta (Akliouch, a szünetben), Ben Yedder (Embolo, 65.).

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka, Bešić (Vécsei, 69.), Laïdouni, Nguen (Gojak, 63.), Zachariassen (Esiti, 90.), Traoré, R. Mmaee (Boli, 64.).

Gól: Vécsei (80.).

Sárga lap: Bešić (69.), Embolo (77.), Traoré (93.).

 

80. perc: Boli nagyszerűen tartotta meg a labdát a 16-os közepénél, kijátszotta Traorénak, aki okosan a második hullámban érkező Vécsei elé tálalt. A középpályás kapásból tüzelt, a labda pedig egy hazai védőn irányt váltott, így Nübel már csak belepaskolni tudott, és csak a gólvonalon túlról tudta visszahúzni a játékszert (0–1).

 

 

Az első negyed órában a magyar bajnok futballozott fölényben, a Ligue 1 előző idényének harmadik helyezettje tompa volt. Az első veszélyes helyzetre 20 percet kellett várni, ekkor Tokmac Nguen lépett ki ziccerben egy hosszú indítással és passzolt higgadtan a jobb alsóba, de ahogyan az szabad szemmel is gyanúsnak tűnt, a VAR igazolta a lest. A 32. percben a végig rendkívül agilis Adama Traoré eresztett el egy bombát messziről, a kiváló lövést Alexander Nübel, a hazaiak német kapusa tornázta ki. Két perc múlva Mats Knoester hajmeresztő hibáját kis híján gólra váltotta a Monaco, de Dibusz Dénes hárítani tudott. A 40. percben a Monaco kapusa Aissa Laïdouni szabadrúgásánál is nagyot védett.

 

Philippe Clement, a Monaco vezetőedzője a szünetben kettős cserével próbálta feltüzelni csapatát, és mindössze 14 másodpercet kellett várnia tanítványai első veszélyes akciójára. A hazaiak ezt követően nagy fölénybe kerültek, Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros mestere nem kevesebb mint negyed óra elteltével reagált is, és megerősítette a középpályát.

 

 

A 74. percben Sammy Mmaee majdnem gólt rúgatott az ellenféllel, de óriási hibáját Dibusz kijavította, a kapu mögött álló Fradi-tábor pedig teljes joggal éltetni kezdte a válogatott hálóőrt.

 

 

A 80. percben a Ferencváros gyakorlatilag első komoly helyzetét gólra váltotta. Innentől kezdve tartani kellett az eredményt, és végül ez magabiztosan sikerült is.

 

A Ferencváros a harmadik fordulóban, október 6-án a szerb bajnok Crvena zvezda otthonában lép pályára.