„Nem lesz ez így jó, valami kezd félremenni!” – figyelmeztette az ellenzéki előválasztás résztvevőit Ujhelyi István

A szegedi Európai Parlamenti képviselő szerint nem szabad orbánabbnak lenni Orbánnál, az ellenzéknek meg kell tartania a sokszínűségét, és ennek mentén kell összefogni.
„Nem lesz ez így jó, valami kezd félremenni!” – figyelmeztette az ellenzéki előválasztás résztvevőit Ujhelyi István

Ujhelyi István szerint az ellenzéki pártok együttműködésének alapja, hogy tisztelik egymás véleményét, nézeteit, „és a szükséges versengésünk pedig elsősorban abban áll, hogy magunkról bizonyítjuk be »mi jobbak vagyunk«, nem pedig azt, hogy a »másik rosszabb«”.

Az EP-képviselő úgy látja, „Ez utóbbiban valami kezd félremenni”. Ujhelyi ezt arra írja, hogy egyre többen támadják egyre hevesebben a második fordulóban az esetleges visszalépésről beszélő jelölteket.

„Az előválasztás egyértelmű és világos siker az ellenzéki közösség számára. Nem véletlen, hogy a Karmelita fura ura miért feszeng egyre jobban a trónján. A közös miniszterelnök-jelölt kiválasztása most következik, a demokratikus választás második fordulója ki fogja adni végül a közös nevezőt" – írja nyílt levelében Ujhelyi István, majd üzent az ellenzéki miniszterelnök-jelölteknek is:

„Klára, Gergő, Péter, nyomjuk le ezt a két hetet békességben! Legyünk méltók a leendő feladathoz!”.

De miért emelt szólt Ujhelyi?

Ujhelyi István figyelmeztetésének oka az lehet, hogy a DK és a Jobbik elkezdte hevesen támadni az egymás javára visszalépést tervező Márki-Zay Pétert és Karácsony Gergelyt. Amikor újságírók rákérdeztek Márki-Zay Péternél az esetleges visszalépésre, úgy reagált: nem látta a DK és Jobbik heves tiltakozását az első forduló előtt, amikor egymás javára lépegettek vissza egyes egyéni ellenzéki képviselőjelölti körzetekben.

Tovább olvasom