Nem lesz a zavar a sárga és a barna kukáknál – ülésezett a városüzemeltetési bizottság

Szinte minden szegedit érint, hogy módosítanák a hulladékszállításról szóló helyi rendeletet, és hamarosan megindul a zöldhulladék elszállítása is a városban – egyebek mellett erről is tárgyalt a városüzemeltetési bizottság csütörtökön.
Bod Péter

2022. május 05. 13:44

Nem lesz a zavar a sárga és a barna kukáknál – ülésezett a városüzemeltetési bizottság

A pénteki közgyűlés előtti utolsó szakbizottsági ülésen a tisztázás szándékával kicsit hosszabban tárgyaltak a hulladékszállítási rendelet módosításáról, mert többek számára nem volt egyértelmű, hogy a műanyaghulladékok tárolására használt sárga, és a zöldhulladékokat gyűjtő barna kukákat ugyanaznap szállítják el vagy sem.

 

Kiderült, hogy nem. Kéthetente viszik a sárgákat és a barnákat, de egy hetes „eltolással”, míg a kommunális szemet továbbra is heti rendszerességgel viszik.

 

A vitához hozzászóló Mihálik Edvin zöld tanácsnok jelezte: a feladatot ellátó cég kapacitása jelenleg ennyit bír el. Bartók Csaba ezt azzal egészítette ki, hogy a zöldhulladék mennyisége évszakonként, és ezen belül hónaponként is jelentősen változik.

 

A Városüzemeltetési bizottság azt javasolja a pénteki közgyűlésnek, hogy helyezzék hatályon kívül személytaxi-szolgáltatás legmagasabb hatósági árának megállapításáról szóló helyi rendeletet. Az ehhez benyújtott, Tápai Péter (Fidesz-KDNP) jegyezte módosító indítványt elutasította a bizottság, ami úgy ítéli meg, hogy a piaci árak ebben a kérdésben nem hagyhatók figyelmen kívül. 

 

Az elmúlt napokban megtartott bizottsági ülések nyomán az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatából kikerülhetnek azok a korlátozások, amik maximalizálni szerették volna azt, hogy a bizottsági ülésen tanácskozási joggal részt vevő képviselők hányszor szólhatnak hozzá a napirendi pontokhoz.