Nem lehet tudni, hogy mit csinál a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, de az biztos, jó sokba kerül az adófizetőknek

Kevesen ismerik a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet, pedig az évente legalább 1,3 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek. Arról alig van információ, valójában milyen módon szolgálja a közjót szerte a Kárpát-medencében.
Vass Imre

2021. november 28. 12:27

Nem lehet tudni, hogy mit csinál a
Nemzetstratégiai Kutatóintézet, de az biztos, jó sokba kerül az
adófizetőknek

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő legfrissebb Facebook-posztjában egy kicsit fellebbenti a függönyt az intézményről. Az intézmény elnöke alapítása óta Szász Jenő korábbi székelyudvarhelyi polgármester, Kövér László jó barátja. Szász 2008-ban Magyar Polgári Párt néven hozott létre egy erdélyi Fidesz-fiókszervezetet, de nem igazán járt sikerrel, polgármesteri székét is elvesztette.

 

Valószínű, hogy Nemzetstratégiai Kutatóintézet létezésének legfőbb célja, hogy neki legyen kényelmes állása, erre utal egy nemrégiben lebonyolított közbeszerzés is:

 

több más autó mellett egy felsőkategóriás, négykerék-meghajtású Audi A6 Sport típusú autót bérelnek, havonta 511 ezer forintért (+ÁFA).

 

Miközben Magyarországon családok élnek ennek az összegnek a feléből vagy még kevesebből, de nyilván minden forintot megér, hogy Szász Jenő kényelmesen ingázhasson Erdély és Budapest közt.

 

Tovább olvasom