Nem járhatja be akármelyik szerkesztőség a 15 milliárdnyi közpénzből épített püspöki stadiont

A Szent Gellért Fórumba péntekre szerveztek látogatást, de csak azoknak a szerkesztőségeknek, akiket külön meghívtak. Bevallották, direkt nem kaptunk meghívót, és másoknak sem lehet utólag sem regisztrálni.

2019. június 24. 20:51

„Tisztelt Sajtópartnerünk! Kedves Szerkesztő!

Szeretettel hívjuk a szerkesztőség munkatársát a Szent Gellért Fórum (ismertebb nevén a Szegedi Ifjúsági Centrum) bejárására.
Időpont: 2019. július 5., péntek, 10 óra
Helyszín: Szent Gellért Fórum (Szeged, Dorozsmai út 2–4.)
Tájékoztatlak benneteket, hogy fotót és vágóképeket készíthettek az épülő sportlétesítmény területén, ám interjú készítésére nincs lehetőség!
A felmerülő, előre elküldött kérdésekre szívesen válaszol a kivitelező, Market Zrt. munkatársa. Vámosi Attila sajtóreferensnek a következő e-mail címre tehetitek fel kérdéseiteket: vamosia@market.hu.
A látogatás szigorúan regisztrációhoz kötött! Kérlek benneteket, hogy 2019. július 3., szerda, 14 óráig a szeberenyi.klara@szeged-csanad.hu és az andi.kovesi@gmail.com e-mail címre küldjétek el neveteket és azoknak az operatőr valamint fotós kollégáknak a nevét, akik részt vesznek a bejáráson!
A meghívóval nem rendelkező, illetve nem regisztrált szerkesztőket, riportereket, fotósokat stb. nem tudjuk beengedni az építkezés területére!”

Így hívta meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye az alábbi szerkesztőségeket:

  • Délmagyarország,
  • Szegedma,
  • Rádió88,
  • Katolikus Rádió,
  • Magyar Távirati Iroda,
  • Szeged Televízió.

Eljutott hozzánk is az e-mail, és mivel komolyan vettem a föntieket, gyorsan fölhívtam Szeberényi Klára sajtófőnököt, akit Olaszországban értem utol, de nagyon készségesen rendelkezésemre állt, és közölte, nem véletlen, hogy csak a fönti sajtóorgánumok kaptak meghívót:

– Jelentkezni utólag nem lehet, egyeztettünk a vezetőséggel, melyek azok a sajtóorgánumok, amelyek ott lehetnek a bejáráson. Ennyi, nincs más a történet mögött – mondta Szeberényi.

Szerintem meg van:

  • ahhoz, hozzá vagyunk már szokva, hogy regisztrálni kell,
  • ahhoz is hozzá vagyunk szokva, hogy van, hogy előre kell küldeni kérdéseket, amelyeket aztán vagy megválaszolnak, vagy nem
  • ahhoz is hozzá vagyunk szokva, hogy van, hogy nem lehet a helyszínen kérdezni, hiszen a Fidesz-rezsim azt szereti, ha mikrofonállványok elé kell kiállni, és egyenesen irtózik attól, hogy nem egyeztetett, spontán kérdésekre kelljen válaszolni, lásd a mindenkori Kormányinfók, például, vagy az örökös parlamenti kergetőzések az országgyűlési képviselőkkel egy-egy kényes téma idején.

Viszont ebben a roppant magasztos nevű Szent Gellért Fórumban van tizenötmilliárd forintnyi közpénz. Az én pénzemből, az ön pénzéből épül. A Market építi, azaz Garancsi István, lásd még Orbán Viktor haveri alapú reptetője. Az a minimum, hogy a Nyírségi Hírektől, az RTL Klubon át az Indexig mindenkit meghívnak egy ilyen sajtóbejárásra. Minket is.

Akkor is, ha Pátkai bekaratézza a győztes gólt, és akkor is, ha kettőnél többször írunk olyat Kiss-Rigó László megyéspüspökről, ami nem tetszik az egyházmegyének. Sem. Mert attól még lehet igaz. Ezek a dolgok ugyanis nem szépészeti kérdések. Ráadásul, hangsúlyozzuk, közpénzről van szó.

Mindenesetre elmentünk ma koradélután, megnéztük, kívülről mi látszik a Szent Gellért Fórumból, ami akkor is püspöki stadion marad, ha Forum Discipulorum sancti Gerardinak nevezik át.

gszl

Címlapon

mutasd mind