Nem hagyja annyiban: Szajbély Mihály beadványban kérte a szenátusi ülés szavazásának megsemmisítését, és új ülés kiírását

A BTK szenátora panasszal élt, a törvénykezés szoros határideje miatt huszonnégy órán belül szeretne választ kapni: az egyetem rektorához írott levelét a szenátus valamennyi tagja és Dömötör Máté főigazgató is megkapta.

2021. február 01. 17:36

Nem hagyja annyiban: Szajbély Mihály beadványban kérte a szenátusi ülés szavazásának megsemmisítését, és új ülés kiírását

– Írásbeli panaszt adtam be amiatt, hogy a szenátusi ülésen ügyrendi szabálysértések történtek. Azt kérem, hogy újra hívják össze a szenátust, semmisítsék meg a pénteki határozatot és legyen új szavazás erről a kérdésről – erősítette meg a hozzánk eljutott hírt Szajbély Mihály szenátor.

Kérdésünkre a BTK professzora azt is elmondta, a teljes szenátus megkapta a beadványát és elküldte azt Dömötör Máté főigazgatónak is. Az idő rövidségére való tekintettel arra kérte Rovó László rektort, lehetőség szerint huszonnégy órán belül válaszoljon beadványára.

– Az alapítványi átmeneteket minden egyetem esetében külön törvénybe foglalja a parlament, arról az országgyűlés is szavaz, a törvénykezési munka nyilván gyorsan megkezdődik, így szükséges lenne az ülés mielőbbi összehívása – mondta Szajbély Mihály. Azt a szenátor is elismerte, nem tudja előre megmondani, mi lesz az egyetem vezetésének a reakciója, mikor, mit és milyen gyorsan reagálnak.

Garai Szakács László