Babinyecz Tímea korábbi szépségkirálynő is ott futott a Ligetben a Fut az ovi – családi jótékonysági futáson

Az egészséges életmód fontosságára hívták fel a gyerekek figyelmét a Vedres utcai óvodában egy két hetes programsorozattal. Ennek lezárásaként péntek délután családi jótékonysági futást szerveztek a Ligetben.
Vass Imre

2022. október 28. 17:47

Babinyecz Tímea korábbi szépségkirálynő is ott futott a Ligetben a Fut az ovi – családi jótékonysági futáson

Hangos visszaszámlálással, harsány biztatások között, nevetve indultak a gyerekek. A futás előtt mindenki bemelegített, majd volt, aki egyedül, volt, aki a szülővel kézen fogva és olyan is akadt, aki az édesapja nyakában tette meg a távot. Nemcsak a gyerekeknek, a szülőknek is nagyon tetszett a program.

 

A volt szépségkirálynő, Babinyecz Tímea most szülőként vett részt a Fut az ovi – családi jótékonysági futáson, és nagyon jónak tartotta a kezdeményezést, főleg az tetszett neki, hogy a gyerekek, a szülők és a sok esetben a nagyszülők is együtt mozogtak. Mint mondta, nagyon fontos, hogy a gyerekekkel már minél hamarabb megszerettessék a mozgást.

 

 

Havlikné Rácz Andrea tagóvodavezető elmondta, a programsorozat során az óvodások megtanulták a helyes kézmosást, megismerkedhettek olyan emberek munkájával, akik az egészségvédelemmel foglalkoznak, krémeket készítettek, valamint szerveztek számukra egészséges ételek kóstolóját is. És sokat mozogtak, jógáztak, fociztak, táncoltak és akadályverseny is volt.

 

A szülők körében nagy volt az aktivitás, rendszeresen vettek részt a programokon, péntek délután is nagyon sokan elkísérték gyereküket és vele együtt futották le a távot. A futás végén minden résztvevő gyümölcsöt kapott. A szülők támogatói jegyeket vásárolhattak a rendezvényen, a befolyt összegből a karácsonyi meglepetés ajándékokat vásárolják majd meg a gyerekeknek. Ehhez a körzet önkormányzati képviselő, Mihálik Edvin is hozzájárult a képviselői alapjából.