Nem csak a stadion, az atlétikai vébé szervezése is milliárdokat emészt fel

A vébét szervező cég előbb egy nettó 2,1 milliárdos, majd egy 1,4 milliárd forintos keretszerződést kötött, a nyíltan a Fidesszel szimpatizáló Balásy Gyula vállalkozásaival a vb rendezvényszervezési és kommunikációs feladatainak első ütemére, valamint a sportág népszerűsítéséhez kapcsolódó programok rendezvényszervezésésre. A stadion építési költsége közben már 246 milliárdra rúg.
Kékes Viktória

2023. január 31. 12:35

Nem csak a stadion, az atlétikai vébé szervezése is milliárdokat emészt fel

Az rtl.hu derítette ki, hogy az atlétikai vébét szervező cég nettó 2,1 milliárd forintos keretszerződést kötöttek a nyíltan a Fidesszel szimpatizáló Balásy Gyula két cégével a vb rendezvényszervezési és kommunikációs feladatainak első ütemére. 

 

Az

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">RTL Híradó megkereste a cég vezérigazgatóját, Németh Balázst, hogy világverseny költségeiról érdeklődjön, de az egykori M1-es hírolvasó csak annyit mondott, hogy a teljes költségvetés csak a vébé után lesz nyilvános. 

 

Az interjú során az állami média egykori munkatársa valamiért nem említette (pedig ő maga szignózta), hogy tavaly októberben egy másik nagy értékű szerződést is kötöttek, amely szorosan kapcsolódik a rendezvényhez. 

 

Úgy tűnik tehát, hogy a 2,1 milliárd forint + áfa értékű keretszerződésbe valamiért nem fért bele a sportág népszerűsítéséhez kapcsolódó programok rendezvényszervezése és kommunikációja, így erre újabb megbízást kötöttek Balásy Gyula vállalkozásaival. A keretszerződés nettó összege itt 1 milliárd 140 millió forint, ebből a szervező cég nettó 798 millió forintra vállalt lehívást, a fennmaradó 30 százalék, nettó 342 millió forint opció.

 

Mindez azt jelenti, hogy nem csak az immár 246 milliárd forintra rúgó stadion kerül majd súlyos milliárdokba, de a világverseny körüli szervezési feladatok is. Ennek végleges összegét (ha egyáltalán) a vébé után tudhatjuk meg.

 

Kapcsolódó cikkek

mutasd mind

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind