Nemcsak a menekülő embereknek, a velük érkező állatoknak is segíteni kell

Az oroszok által elindított háború következtében több százezren hagyták el otthonukat az elmúlt napokban és menekültek el Ukrajnából. Sokan azonban nemcsak családjukat, hanem háziállataikat is hozzák magukkal.
Vass Imre

2022. február 28. 12:40

Nemcsak a menekülő embereknek, a velük érkező állatoknak
is segíteni kell

Számtalan család hozta magával kutyáját, macskáját. A kis kedvenceket szintén megviseli a háború, a menekülés. Ezek az állatok most rossz helyzetben vannak, hisz ilyen körülmények között nehéz gondoskodni róluk.

 

Nekik próbál segíteni Magyar Ebtartók Segítő Egyesülete, akik azoknak a gazdáknak nyújt támogatást, akik ebben a kilátástalan helyzetben sem hagyták hátra hű társukat, barátjukat.

 

Már több gyűjtőponton, Budapesten, Érden és Szegeden is várják az adományokat, többek között kutyakonzerveket és tápokat.

 

Szegeden Erdélyi Anikó gyűjti a felajánlásokat. Mint elmondta, amikor meglátta a megrázó képsorokat, ahol egy gazda a hátán cipelte magával kutyáját és úgy menekült, azonnal érezte, tennie kell valamit. Neki is van kutyája, így átérezte a problémát. Azonnal felvette a kapcsolatot az egyesülettel és felajánlotta a segítségét. Így már hozzá is lehet vinni a felajánlásokat, amelyeket majd ő le is szállít a határra. Hangsúlyozta, pénzt nem gyűjtenek, csak száraz tápokat, konzerveket, takarókat.

 

Reményét fejezte ki, hogy sok szegedi állatbarát segít majd. 

 

Bárki szeretne felajánlani az állatoknak szükséges eledeleket, azt a következő telefonszámon teheti meg: + 36 70 948-5432