Nem áprilisi tréfa: Wunderbar Fesztivál

A német nyelv és a német kultúra népszerűsítése áll a középpontjában a Wunderbar Fesztiválnak, amit több hazai nagyvárosban rendeznek meg, így Szegeden is.
Bod Péter

2022. március 31. 10:30

Nem áprilisi tréfa: Wunderbar
Fesztivál

Pénteken az Agorába várják az általános és középiskolásokat, valamint az egyetemistákat, akiket egész napos programon vehetnek részt reggel 9-től 16 óráig.

 

A budapesti német, osztrák és svájci nagykövetség indította útjára a Wunderbar Fesztivált, aminek kimondott célja, hogy felkeltse és megerősítve a német nyelv tanulása iránti igényt, és ismételten ráirányítsa a figyelmet a német kultúrára.

 

Európában százmillió ember anyanyelve a német, de talán ennél is fontosabb, hogy e három ország – Németország, Ausztria, Svájc – a gazdaság legnagyobb befektetői között van jelen Magyarországon; zázezres nagyságrendben foglalkoztatnak magyar munkavállalókat.

Ezek a cégek kifejezetten keresik a németül jól beszélőket, és a leendő munkavállalók oldaláról nézve kedvező életesélyeket kínálhatnak az osztrák, német és svájci cégek és vállalkozások.

 

A Wunderbar Fesztiválon belül rendezik meg a Sprichst du Deutsch? elnevezésű, középiskolásoknak meghirdetett német nyelvi versenyt, amelynek szervezője a Deutsche Telekom IT Solutions, közreműködője a SZTE Germán Filológiai Intézete.

Címlapon

mutasd mind