Nélkülük nincs csoda Szegeden sem: nyugdíjas nőket köszöntöttek az IH-ban

Szegedről sok minden eszünkbe juthat. Az, hogy egy modern európai város, az, hogy mediterrán város, az is, hogy egy dinamikusan fejlődő város, és az is, hogy az összefogás városa. De mindez nincs a nők nélkül. Őket köszöntötték.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is az IH nagytermében köszöntötték a szegedi nyugdíjas hölgyeket a Senior Center rendezvényén, ahol Szénási Róbert önkormányzati képviselő Botka László polgármester nevében köszöntötte a szépkorú hölgyeket.

Zsúfolt ház előtt mondta el köszöntőjét Szénási Róbert, aki az önkormányzati választásokra visszautalva emlékeztetett, hogy az Összefogás Szegedért színeiben sok női jelöltjük volt, és ennek is köszönhetően sok nő került a városi közgyűlésébe.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Mindehhez hozzátette, hogy az új ciklusban Szécsényi Rózsa személyében egy nő látja el az egyik legnehezebb és legösszetettebb városvezetői szerepet, a gazdasági alpolgármesterét. Ezzel egyértelműen arra utalt, hogy a nők szerep- és feladatvállalásának felkarolásában Szeged példamutató szerepet játszik.

Beszédében a képviselő más megközelítésben is taglalta a nő, a nők szerepét. Emlékezetett arra az örökérvényű igazságra, hogy minden sikeres férfi mögött ott áll egy nő. A nők nélkül nincs csoda, abban mindig ott vannak ők is – hangzott el. A nők mindig megérzik, mikor kell támogatni, mikor visszafogni és mikor kell inspirálni a férfit. Rövid beszédében elmondta, hogy maga is háromgyerekes apa, legnagyobb gyereke 21 éves lánya. El se hiszem – tette hozzá, utalva lánya életkorára.

A képviselő szerint a nők Szegeden elfoglalt helyét jelzi az a tény is, hogy sok önkormányzati cég vezetője nő. A legutóbbi közgyűlésen két új női vezetőt választottunk meg – utalt az IKV Zrt. és a bábszínház új vezetőinek személyére.

A Nőnapon a Szegedi Nemzeti Színház három művésze, Kónya Krisztina, Gömöri Krisztián és Szélpál Szilveszter adott műsort.

Tovább olvasom