Nehezen, de összejött a győzelem: Argentína–Mexikó 2–0 (0–0)

Az argentinok első mérkőzésen a világbajnokságok történetének legnagyobb meglepetése született, amikor Messiéák kikaptak Szaúd-Arábiától 2-1-re. Ezért a dél-amerikai együttesnek létfontosságú volt most a győzelem annak érdekében, hogy ne kelljen már a csoportmérkőzések után szégyenszemre hazakullogniuk.
Vass Imre

2022. november 26. 22:46

Nehezen, de összejött a győzelem: Argentína–Mexikó 2–0 (0–0)

Eltökélten léptek a pályára az argentinok. Tudták, hogy most nem hibázhatnak. Rögtön támadólag is léptek fel, azonban sokra nem jutottak, csak erőlködtek. A labda legnagyobb részt Messiéknél volt, de semmi fantázia nem volt a játékukban, sem a szögletek, sem a szabadrúgások nem jelentettek veszélyt a mexikói kapura. 

 

Azért néha a mexikóiak eljutottak az argentin kapuhoz, Vega szabadrúgása megtornáztatta Martínezt.

 

A második félidő ugyan olyan játékot hozott, az argentinok erőlködtek, a mexikóiak pedig romboltak és egy jó kontrában bíztak. 

 

A 64. percben azonban megtört a jég, Di María remek beadását Messi átvette, majd a lábak között ballal a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

 

 

A játék képe nem változott, azonban minden bizonnyal az argentinok fejében ott volt a Szaúd-Arábia elleni összecsapás, ahol szintén vezettek, de a vége vereség lett.

 

Azonban Mexikó nem tudta felpörgetni magát, egy-két szögletig eljutottak, azonban semmilyen veszélyt nem jelentettek Martínez kapujára. 

 

A 87. percben pedig eldőlt minden, Messi passzolt Fernández-nek, aki pár csel után a hosszú sarokba csavarta a labdát (2-0).

 

Az utolsó fordulóban Argentína a lengyelekkel játszik, míg Mexikó a meglepetés csapattal, Szaúd-Arábiával játszik majd. Matematikailag tulajdonképpen ebből a csoportból még bárki továbbjuthat.

 

 

Argentína–Mexikó 2–0 (0–0)

Katar, Luszail, Nemzeti Stadion, 88 966 néző. V: Orsato (olasz)

Argentína: E. Martínez – Montiel (Molina, 63.), Li. Martínez, Otamendi, Acuna – De Paul, Guido Rodríguez (Enzo Fernández, 57.) – Di María, Messi, Mac Allister (E. Palacios, 66.) – La. Martínez (J. Álvarez, 63.).

Vezetőedző: Lionel Scaloni

Mexikó: Ochoa – Montes, N. Araujo, H. Moreno – K. Álvarez (Jiménez, 66.), Chávez, Guardado, H. Herrera, Gallardo (É. Gutiérrez, 42.) – A. Vega (Atuna, 66.), H. Lozano (Alvarado, 72.).

Szövetségi kapitány: Gerardo Martino

Gólszerző: Messi (64.), Enzo Fernández (87.)

 

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind