Nehéz helyzetben a világ, nehéz helyzetben a színház, de mi bizakodók vagyunk – mondta Kiss Ágnes, a bábszínház igazgatója

A Kövér Béla Bábszínház társulata és vezetése úgy érzi, mintha véget sem ért volna az előző évad. Sűrű volt a nyár, sok meghívással, vendégfellépéssel és fesztivállal. Most mégis új évad kezdődik.
Bod Péter

2022. szeptember 21. 16:16

Nehéz helyzetben a világ, nehéz helyzetben a színház, de mi bizakodók vagyunk – mondta Kiss Ágnes, a bábszínház igazgatója

Elindítottunk a bérletek értékesítését, és olyan stratégiával vágunk neki az új évadnak, ami a legnehezebb helyzeteken is átsegít bennünket – kezdte évadnyitó sajtótájékoztatót Kiss Ágnes, a bábszínház igazgatója, aki Schneider Jankó művészeti vezetővel együtt beszélt a színház terveiről.

 

Nehéz helyzetben a világ, nehéz helyzetben a színház, de mi bizakodók vagyunk – fogalmazott Kiss Ágnes, aki ehhez hozzátette: a társulat nagyon összekovácsolódott.

 

Az előző évadból áthozzák a Borsszem Jankó és a Mara és a pillangófül című előadást. A Kisboszorkányt, ha Szegeden már nem is játsszák, de sok vendégelőadásra hívják vele a szegedi bábszínházat – hangzott el. 

Az óvodásokat három darabbal várják. Így a Csukás István-féle Pintyőke Cirkusz, világszámmal!, a Dániel András írta Egy kupac kuflival és a Kaposvárról érkező vendégelőadással, a Vitéz Lászlóval. 

 

Az iskolásoknak kínálják Mara és a pillangófült, a Rodin Hoodot, a Vitéz Lászlót és a Lafkádió, az oroszlán, aki visszalő című darabokat. Mellettük bemutatják a Kíváncsi pillangót és a Nyuszikalapot. Ez utóbbit húsvét környékén. 

 

 

Havi rendszerességgel folytatják a felnőtteknek szóló bábszínházi előadásokat, és ezek sorában a sokáig Szegeden élő és alkotó Darvasi László művét A 3 emeletes mesekönyvet mutatják be. Elhangzott az is, hogy jövőre is lesz Szinkópé fesztivál.

 

Az új vezetésével harmadik évadát kezdő bábszínház egyre erőteljesebben van jelen a magyarországi bábszínházak között. Erről tanúskodik a színház iránt megnyilvánuló országos és helyi sajtó érdeklődés, valamint az is, hogy sok helyre hívják meg műsoron lévő előadásaival a Kövér Béla Bábszínházat.

 

Az öt évre választott színházi vezetés fél év múlva a ciklusa feléhez érkezik - jelezte Schneider Jankó, aki szerint egyre inkább lekopik az az „új” jelző a mostani vezetésről, éppen a kinevezés óta eltelt idő miatt.