Negyvenezredik látogató a Sisi-tárlaton: mi gratulálunk a múzeumnak!

Ünnepélyes körülmények között köszöntötték kedden délelőtt Móra Ferenc Múzeumban a Sisi-kiállítás negyvenezredik látogatóit, akik Budaörsről érkeztek.
Bod Péter

2021. december 08. 12:42

Negyvenezredik látogató a Sisi-tárlaton: mi gratulálunk a múzeumnak!

Igazi szegedi kultúrprogramot bonyolított le az a budaörsi nyugdíjas házaspár, akik a nyáron nyílt Sisi-kiállítás negyvenezredik látogatói voltak. Őket Fogas Ottó, a múzeum igazgatója köszöntötte a sajtó előtt, és gratulált nekik, egyben apró ajándékkal kedveskedett

.

A szerencsés látogatók, Farkas Mária és Érchegyi Tamás megfordították a gratuláció irányát, és ők gratulálták Fogas Ottón keresztül a múzeumnak az olyan nagyszerű és nagy közönséget vonzó kiállításnak, amilyen a Sisi-tárlat is.

 

A budaörsi házaspár a múzeum aulájában rendezett rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta, hogy előző este a Szegedi Nemzeti Színházban a Georg Orwell regényéből készült színdarabot, az 1984-et nézték meg. Mint kiderült óriási hatással volt rájuk a Horgas Ádám rendezte darab. 

 

 

Mivel tudták, hogy a színházi estét követő éjszakát Szegeden töltik, először a Móra Ferenc Múzeum honlapját keresték fel, és az itt találtak alapján döntöttek úgy, hogy szerda délelőtt a Sisi-kiállításra jönnek. Nevetve hozzátették: a hosszú éjszaka után kicsit későn értek a múzeumba, ez is hozzájárult szerencséjükhöz.

 

Bár rendszeresen látogatják a múzeumokat, soha nem történt velük olyasmi, ami most Szegeden. Igaz ugyanakkor, hogy a város visszatérő kulturális célállomás számukra – tette hozzá az elmondottakhoz Farkas Mária, mert nemrégiben kizárólag azért utaztak ide, hogy megnézzék a színházban nemrégiben bemutatott Nagyon, nagyon, nagyon sötét dolog című darabot, amelynek szerzője Martin Mcdonagh, rendezője pedig Szikszai Rémusz.

 

Mint Hegedűs Anita, a múzeum sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta, az elmúlt években több nagy közönségsikert elért tárlatot volt látható a szegedi kiállítóhelyen. Így Munkácsy-kiállítás (2012) 49 ezer, a Fáraó- (2016) 114 ezer, a Pompeji- (2016) 101 ezer és a Dinoszaurusz-kiállítás (2018) 98 ezer látogatót vonzott.

 

Az Erzsébet királynéról rendezett kiállítás idén a Múzeumok Éjszakáján nyílt, június 26-án, és a tárlat ez év végéig, december 30-áig látogatható. Fontos tudnivaló – mondta el Hegedűs Anita, hogy a két ünnep között nyitva tart a múzeum, a Sisi-kiállítás akkor is megtekinthető.