Négyszázan futottak 5500 kilométert az újszegedi éjszakai futáson

Szombat este hattól akár vasárnap reggel hatig futhattak a mozogni vágyók az újszegedi ligetben szombatról vasárnapra. A Run4night rendezvény lényege az, hogy a résztvevők éjszaka teljesíthetik a saját maguk által kiszabott távot. A legtöbbet futott nevező összesen 105 kilométert tett meg.
Iványi Aurél

2022. augusztus 08. 22:21

Négyszázan futottak 5500 kilométert az újszegedi éjszakai futáson

Közös bemelegítés, az utolsó simítások (0008) és már készen is álltak a rajthoz azok, akik neveztek a szombati Run4night eseményre. Az eseményt 2019. után most újra megszervezték.

 

Még világosban, este hatkor rajtolt el a mezőny szombaton az újszegedi Erzsébet Ligetben. Összesen 400-an vágtak neki az 1500 méteres köröknek a rekortánpályán. A legtöbben közülük rendszeresen futnak. A 78 éves Molnár Mihály például hetente átlagosan 80–100 kilométert teljesít, nem is volt kérdés, hogy most is futott.

 

„Futottam 120 maratont. Ez az életem, a sport. Mellette kerékpározok, úszok. Én 6 óra hosszát szoktam futni ezen. 50 kilométert szoktam teljesíteni.”

 

Nem csak a felnőttek és idősebbek húztak futócipőt szombaton. Több gyerek is részt vett a rendezvényen. A 7 év alatti kategóriában volt olyan kicsi, aki 9 kilométert futott. 

 

A 400 versenyző összesítésben 5500 kilométert teljesített.

 

 

Bozóki Gábor azt mondta a Szeged Televíziónak, hogy minden hétvégén fut 50–60–70 kilométert. A ligetben már futott 100-at is, igaz, éjszaka még nem.

 

A távot mindenki saját magának jelölte ki. Volt, aki egy-két kört tett meg a rekortánpályán, de volt olyan is, aki végigmozogta a 12 órát. A legtöbbet egy férfi futotta, aki összesen 105 kilométert tett meg. A nők között pedig 90 kilométer volt a leghosszabb táv.

 

A résztvevőknek meglepetéssel készültek a szervezők. Színes fényjátékkal, lézershow-val és zenével szórakoztatták a futókat. A nevezők így igazi nyári fesztiválhangulatban teljesíthették a saját maguk által kiszabott távot.