Négy szegedi is az év legjobbja lett a kajak-kenu szövetségnél

Az MVM Szeged VE négy kiválósága is díjat kapott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség évzáróján. A parakenus hölgyeknél a világbajnoki bronzérmes Varga Katalint, a felnőtt női kenusoknál Nagy Bianka, míg az ifjúsági kenusoknál a szeptemberben egyaránt korosztályos vb-címet nyerő Kiss Ágnest és Molnár Csanádot is megválasztották 2022 legjobbjának.
Vass Imre

2022. október 27. 18:20

Négy szegedi is az év legjobbja lett a kajak-kenu
szövetségnél

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 18 kategóriában díjazta az idei év legjobb sportolóit és trénereit, s a csütörtöki ünnepségen köszöntötte a sportág két új mesteredzőjét is.

 

A felnőtt, utánpótlás, maratoni és para szakágak idei győzteseit Weisz Róbert, az MKKSZ regionális működésért felelős alelnöke üdvözölte. A szakember elmondta: a magyar kajak-kenu ebben az évben is bizonyította, hogy a világ élvonalához tartozik.

 

„Ez azért is volt nagy teljesítmény, mert a felnőtt gyorsasági versenyeken a hat tokiói olimpiai bajnokunk közül csak egy, Kopasz Bálint indult el. Megfiatalított csapattal értük el az eredményeket, amelyekhez a maratoni szakág és az utánpótlás versenyzők is hozzátették a sikereket” - fogalmazott.

 

 

A gyorsasági kajakosoknál Kopasz Bálint és Rendessy Eszter, a kenusoknál pedig a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám, illetve a Bragato Giada, Nagy Bianka duó lett 2022 legjobbja, míg a legjobb edzőnek Kopasz Bálint felkészítőjét, egyben édesanyját, Kopaszné Demeter Irént választották. A maratoni szakágban a kajakos Boros Adrián és Kiszli Vanda, valamint a kenus Kövér Márton és Kisbán Zsófia kapta az elismerést, az év edzője pedig Gannoruwa Levente lett. A parasportolóknál Kiss Péter Pált, Varga Katalint, illetve Pruzsina Istvánt díjazták.