Négy napig az eSzinházban kel életre Orwell disztópikus világa, az 1984

2020 októberében mutatták be a Szegedi Nemzeti Színházban a George Orwell 1984 című disztópiájából készült színművet. A produkció olyan sikeres lett, hogy a meghirdetett előadásokra napok alatt elkapkodták az összes jegyet. Most – amíg a színház a rezsiválság miatt kényszerűen zárva tart – az eSzinházban mutatják be a darabot. Az előadás február 10. és 13. között négy napig ismét látható lesz Horgas Ádám rendezésében.
Rafai Gábor

2023. január 24. 13:30

Négy napig az eSzinházban kel életre
Orwell disztópikus világa, az 1984

George Orwell örökösei Magyarországon első alkalommal a Szegedi Nemzeti Színháznak engedélyezték Horgas Ádám adaptációjának színpadra állítását. 

 

Az 1984 egy szerelmi történetet helyez egy olyan disztópikus világba, ahol az állam a legszélsőségesebb módon manipulálja az emberek mindennapjait és gondolatait. 

 

„Ha el szeretnék képzelni a jövőt, képzeljenek el egy csizmát, miközben örökké egy ember fejét tapossa. Ebből a veszélyes rémálomból egyszerű tanulság vonható le. Ne hagyják megtörténni. Önöktől függ.” (George Orwell)

 

A darab egyik főszereplőjét, Winston Smith-t, Rétfalvi Tamás alakítja, darabbeli szerelmét, Juliát Ágoston Katalin, O’Brien-t, a főgonoszt pedig Alföldi Róbert kelti életre, aki korábban többször rendezett már Szegeden, de színészként ebben a darabban lépett fel először a Szegedi Nemzeti Színházban.

 

Az 1984 online premierje február 10-én, pénteken lesz az eSzínházban. 

 

Az előadásra jegyet vásárolni február 13-án este 9 óráig lehet.

 

A több mint két és fél órás előadás az előre megváltott jeggyel február 10-én este 7 órától február 13-án éjfélig tekinthető meg, felvételről.

 

Címlapon

mutasd mind