Navracsics Tibor: A kormány mindent megtesz, hogy az év végéig alá tudja írni a helyreállítási alap megállapodását

Ilyen kijelentésekkel nem jósolunk nagy jövőt a területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszternek, aki fideszes szempontok szerint Luxembourgban ragadtatta el magát. Bár az is lehet, csak rossz volt a telefonvonal, és valamit félreértettek az MTI-nél.
Garai Szakács László

2022. június 02. 20:59

Navracsics Tibor: A kormány mindent
megtesz, hogy az év végéig alá tudja írni a helyreállítási
alap megállapodását

Navracsics Tibor, az európai uniós tagállamok kohézióért felelős miniszereinek luxembourgi tanácskozását követően, az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős uniós biztossal folytatott megbeszélésén áttekintették a feladatokat, hogy a helyreállítási alapra vonatkozó megállapodást lehetőség szerint még az idén aláírhassák.

 

Közölte továbbá, törekedni kell arra is, hogy az uniós operatív programok, köztük a területi, a gazdasági és innovatív, vagy az emberi erőforrással kapcsolatos programok finanszírozását lehetővé tevő partnerségi megállapodásokat Magyarország és az Európai Bizottság szintén az év második felében alá tudja írni. Az operatív programok finanszírozásához szükséges partnerségi megállapodásokról folytatott tárgyalások jól haladnak.

 

(MTI)