Napsütéses hidegség

És igazából még nincs is hideg, bár a kinn éjszakázó autók ajtaját egyre nehezebb kinyitni – jégoldó nélkül.
Garai Szakács László

2021. december 14. 06:38

Napsütéses hidegség

Szép lassan közelednek azokhoz a napok, amikor a leggyönyörűbb napsütésben sem tud fagypont fölé „melegedni” a levegő hőmérséklete. Ma még ezt gond nélkül abszolválja: mínusz négy fokról indulva két fokig rakétázik föl, de ennél többre nem képes. A nap a gomolyfelhők közül rendre kisüt, de azért elég sokszor el is takarják. A szél a korábbi napokhoz képest szinte megállt, észak-északnyugatról, északról és nyugat-északnyugatról lengedez.

 

A levegőminőség közepes – fűtési szezon van, egy ideig most ez lesz, igazából csak a szálló por koncentrációjának a nagysága lesz kérdéses, és minden egyes nap, amikor zölddel jelezhetünk minden szennyező anyagot, népünnepélynek számít majd télen.

 

 

A pollenekkel kapcsolatosan nem merem még írni, hogy meg vannak számlálva a napjaik, szerintem már rég abba kellett volna hagyniuk az idei „munkájukat”, de az ÁNTSZ szerint még mindig jelen vannak a levegőben – a fenyő, persze, érthető.

 

 

Eső, hó, havas eső nem lesz, az esernyőt, esőkabátot otthon hagyhatják. Akár sétálhatnak is egyet a városban, vagy megnézhetik a Dóm téri karácsonyi vásárt. Hátha éppen ma találnak ott valami szép ajándékot.

 

Címlapon

mutasd mind