Napos, felhős májusunk van

Gomolyfelhők takarják be a napot, de a csillag mindig kitakarózik – ez a mai időjárásunk.
Garai Szakács László

2022. július 11. 06:55

Napos, felhős májusunk van

Tizennégy fokban ébredtünk fel, innen melegszik fel a levegő huszonötig, hogy aztán éjszakára tizenhatig hűljön vissza. Remek, május végi időjárási körülményeink vannak: vég nélkül számolhatók a nap előtt elballagó gomolyfelhők. A szél ma is északnyugatias, leghevesebben a délután közepén fúj majd. Eső elvileg nem lesz, igaz, vasárnap sem számított rá senki, aztán csak képződött egy adag zápor a gomolyokból. Szóval akár még lehet is, de ahogy a tegnap délutáni is megjósolhatatlan volt még reggel, úgy ma is nagy a bizonytalanság – ebből a szempontból „azt hiszem, mindenféleképpen.”

 

A levegőminőség ma is remek, egészen tiszta az elmúlt napok levegője, legyen ez még sokáig így, nyeltük eleget a szálló port – is. A pollenek is egészen megszelídültek egyáltalán nem baj, hogy csak hétfajta allergén növény szórja most a magvait.

 

 

Remek délutáni kiülős kávézós, fagyizós idő van. Ne rohanjon egyből haza! Érezze jól magát a városban, sétáljon egyet, vagy ugorjon be a cowboy-kiállítása, nézze meg a folyót!