Nagyszerű győzelmet arattak hazai pályán a szegedi röpisek

A korábbi nehézségek után szinte teljes kerettel tudott kiállni a Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata a MEAFC-Miskolc ellen. Bár a múlt héten a Dági KSE ellen vereséget szenvedtek, azonban ez a találkozó minden várakozást felülmúlt.
Vass Imre

2023. március 06. 21:30

Nagyszerű győzelmet arattak hazai pályán a szegedi röpisek

A korábbi vereségek miatt a felnőtt férfi csapat a tabella második helyére esett vissza, a középszakasz utolsó mérkőzésén pedig a mostani pozíció megtartása múlt. A listavezető MEAFC-Miskolc elleni összecsapásra szerencsére ezen a héten már szinte minden játékos tudott készülni, a betegségek, sérülések nem nehezítették tovább az edzésmunkát. 

 

Az első szettben magabiztosan vezetett a vendég csapat, a második játszmában viszont a hazaiaknak sikerült felállniuk a kezdeti nehézségekből. Bár fej-fej mellett haladtak pontról pontra, a végjátékban mégis a szegediek kerekedtek felül. A harmadik szettben a korábbiakban megszerzett lendület ismét a hazaiak győzelméhez vezetett. A következő térfélcsere viszont újabb mélypontot hozott: szoros küzdelemben végül miskolciak győzedelmeskedtek. Az ötödik szett utolsó pontjai döntötték el végül a mérkőzés sorsát, ahol a szegediek magabiztos szerváikkal és erős támadásaikkal meg tudták nyerni a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel csapat bejutott az elődöntőbe.

 

Fésüs Erzsébet vezetőedző szerint csapata megérdemelte a győzelmet, mivel óriásit közdöttek. „Végig éreztem, hogy meglesz a kitűzött célunk, de sok hullámvölgy volt a mérkőzésben. A következő héten megérdemelten pihenhetünk pár napot, utána pedig arra koncentrálunk, hogy lezárjuk ezt a bajnokságot úgy, mint ezt a mérkőzést, és ezzel a tiszta, szép játékkal tudjuk folytatni a szezont.” - tette hozzá a szakember.