Nagyon vigyázzon a gázpedállal, ha ma kocsiba ül: elstartolt az idei Speedmarathon

Az összes traffipaxot szolgálatba állítja Csongrád-Csanád megyében is csütörtökön a rendőrség. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség is részt vesz a 24 órás összeurópai sebességellenőrzésben, az úgynevezett Speedmarathonban.
Rafai Gábor

2022. március 24. 07:10

Nagyon vigyázzon a
gázpedállal, ha ma kocsiba ül: elstartolt az idei Speedmarathon

Az ellenőrzés ideje alatt, március 24-én 6 órától március 25-én 6 óráig, a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont ténylegesen 24 órán keresztül folyamatosan üzemel – olvasható a rendőrség honlapján.

 

Ezek a Véda-kapuk, de lesznek máshol is ellenőrzések, lásd lent.

 

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

 

A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Az ötlet az volt, hogy felkérték a helyieket: szavazzanak azon közlekedési szakaszokra, ahol sebességellenőrzést szeretnének.

A német ötletet nagy lelkesedéssel fogadták, és hasonlóan a korábbi évekhez, ebben az évben is valamennyi ROADPOL-tagállam alkalmazza.

 

A magyarok idén március 8. és 14. között tehettek javaslatot arra, hogy az idei Speedmarathon során melyik megyében, hol mérjék a rendőrök a járművek sebességét.

 

Idén itt ellenőriznek a rendőrök Csongrád-Csanád megyében, van, ahonnan már le is vonultak.