Nagyon várja már a Szabadtéri Játékokat? Jöjjön el a Reök-palota elé, kaphat egy kis ízelítőt az idei műsorból!

A Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri előadássorozatát július elsején a Szabadság, szerelem! – Petőfi, a vitéz című előadás nyitja, amiben közreműködnek a Szeged Táncegyüttes és a Tiszavirág Táncegyüttes táncosai is. A táncjáték ősbemutatójának próbái csütörtökön kezdődnek Szegeden. A darabban résztvevő gyerektáncosok az első próba után, este fél 7-kor ízelítőt adnak a produkcióból a Magyar Ede téren.
Rafai Gábor

2022. május 24. 16:02

Nagyon várja már a
Szabadtéri Játékokat? Jöjjön el a Reök-palota elé, kaphat egy kis ízelítőt az
idei műsorból!

A szorgalmas diákévek, a vándorszínész Petőfi, a szerelmes férfi, majd a harcos forradalmár életének érdekfeszítő eseményei közben azok a helyzetdalok, vígeposzok, elbeszélő költemények, szívbemarkoló versek, népdalokká folklorizálódott művek is elhangoznak majd a Játékok nyitóelőadásán, amiket minden anyanyelvét és saját kultúráját szerető embernek újra és újra meg kell hallgatnia, hogy rácsodálkozhasson azok nagyszerűségére. 

 

A magyar néptánc és a magyar népzene, hagyományos örökségünk tisztasága és természetessége méltó környezetet teremt ezeknek a költeményeknek, s így együtt, izgalmas, érdekes produkciót ígérnek.

 

A táncjáték próbái május 26-án, csütörtökön kezdődnek, amelyre az előadás alkotói,Zs. Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán is Szegedre látogatnak. 

 

Az első próbát követően, csütörtökön este fél 7-kor az alkotók ízelítőt mutatnak a készülő produkcióból, mintegy hatvan gyerektáncos lesz látható a Magyar Ede téren, a Reök-palota előtti néptáncforgatagban.

Címlapon

mutasd mind