Nagyon meg akartam számolni magunkat, de egyelőre nem sikerült: szerverhibát jelez a népszámlálás weboldala – nekem (frissítve)

Kétféle hibaüzenetet is kaptam, lassan egy órája nem működik rendesen a honlap.
Garai Szakács László

2022. október 01. 20:44

Nagyon meg akartam számolni magunkat, de egyelőre nem sikerült: szerverhibát jelez a népszámlálás weboldala – nekem (frissítve)

 

 

Update2

Az őrület folytatódik!

 

Alig frissítettem az írásunkat, amikor egyik olvasónktól, Szabados Ernő Istvántól az alábbi e-mail jött – olvasónk e-mailje megjelentetéséhez hozzájárult:

 

Nagyítsa ki a levelet, kattintson ide!

 

Teljesen jó, hogy telefonon más tájékoztatást adnak, mint e-mailben…

 

Ezek után pláne bezárom a népszámlálás oldalát, és kíváncsian kezdem majd újra a kapott kódommal a kitöltést. Aztán legfeljebb kérek majd újat… Azért drukkolok, hogy Szabados Ernőnek legyen igaza!

 

* * * 

Update

A problémámra nincs megoldás az oldal Gyakran ismételt kérdések aloldalán. Így maradt az ingyen hívható zöld szám, szerencsére még lehetett ma őket nyomasztani, így megtettem. Ott meg a szokásos menetrendben történt minden:

 

bő tíz perces várakoztatás után egy közepesen alulképzett és tájékozatlan call centeres fiatalember próbált segíteni, de csak a panelválaszokat tudta mondani, lásd még „szervereink túlterheltek, a kollégáim dolgoznak a hiba elhárításán”. Majd mielőtt megköszönhettem volna a segítségét és elköszönhettem volna, bontotta a vonalat.

 

Lényeg, ha úgy jár, mint én, akkor két dolgot tehet, egyértelmű, hogy mindkettővel „jól jár”, én is „jól járok”, íme:

  • vagy türelmes, és többször próbálkozik, hátha egyszer sikerül, beküldeni
  • vagy kér egy másik kódot.
    A levélben lévő kód ugyanis egyszer használható csak, azzal, hogy beírtam, illetve beírja ön is, „elpusztul”, azaz bármilyen hasonló hiba esetén nem lehet újra felhasználni, nem lehet elölről kezdeni a kitöltést. Új kódot ügyfélkapus azonosítást követően az éppen most túlterhelt honlapon keresztül tud kérni. Az igénylés során az elektronikus űrlapon meg kell adnia: az e-mail címét, amelyre a kód meg fog érkezni, és azt a lakcímet, amelyre vonatkozóan a kérdőívkitöltés történik.

 

Csak arra tudna bárki is egyszer érdemben válaszolni, hogy ezek az állami, kormányzati szerverek, weboldalak miért nem tudnak akkor amikor kell, jól működni. A valasztas.hu a választások éjszakáján szokott rendszeresen lefagyni, lelassulni, a népszámlálás oldala meg a népszámláláskor...


 

Korábban írtuk:

Gond nélkül be lehet lépni, egészen gyorsan lehet haladni, de amikor azt gondoljuk, végeztünk, mégsem.

 

Először ezt tapasztaltam:

 

Nagyítsa ki a képünket, kattintson ide!

 

Majd gondoltam, oké, elmentem. Csakhogy a mentéshez regisztrálni kell. De az sem sikerült, mert miután megadtam az e-mailcímem, és csináltam jelszót is, az alábbi hibaüzenetet kaptam:

 

Ez a szerverhiba a regisztrálás után jön elő. Kattintson ide a nagyításért!

 

Remélem, idővel azért magához tér a szerver. Simán kilőni a böngészőt nem merem, nem egyértelmű ugyanis, hogy elhasználtam-e a belépési kódomat, vagy ilyen esetben újra elkezdhetem elölről a kitöltést. A vissza gomb sem használ. Visszalépkedtem, a válaszaim megvannak, majd újra előindultam előre, de akkor sem sikerült beküldeni. Úgyhogy most még várok, hátha.

Címlapon

mutasd mind