Nagyon kellett! Bánhidi többször is a legjobbkor jött: Pick Szeged–HC Meshkov Breszt 28–26 (16–14)

A Bajnokok Ligájában létfontosságú meccset játszott a Pick a Brest ellen. A győzelem volt a lényeg, meglett.
Cservenák Zoltán

2022. február 24. 22:39

Nagyon kellett! Bánhidi többször is a legjobbkor jött: Pick Szeged–HC Meshkov Breszt 28–26 (16–14)

Jól kezdte a találkozót a Pick Arénában a Szeged, Frimmel két gólja révén vezettünk a 3. percben, de itt valami megváltozott, és feltámadt a Brest. Jurinok, Vranjes és Szretenovics góljaival már 5–6 volt a vendégeknek a 9. percben. Sőt, tartotta magát a fehérorosz csapat, a 13. percben a volt szegedi, Skube góljával 7–9 volt nekik.

 

Aztán beindult Bánhidi Bence kézműves gólgyára. A szegedi beálló lőtte a mieink 8., 11., 12. és 13. gólját is, ekkor már 13–12 volt az állás ide. Utoljára a 14. perben vezetett a Breszt, ekkor 8–9 volt, azután már nem engedte át az előnyt a Pick a fehéroroszoknak.

 

Bár nem játszott jól a Pick, a félidőben 16–14 volt ide, Bánhidi 16 perc alatt lőtt 5 gólt.

 

A folytatásban sem igazán változott a játék képe, igaz a 36. percben Garciandia góljánál 20–16-ot mutatott az eredményjelző, volt némi esély, hogy sokgólos győzelem lehet a vége. De erősített a Breszt.

 

Előbb Szretenovics majd Skube, végül megint Szretenovics lőtt gólt. Érdekesség, hogy 21–19-nél a Breszt kért időt. Nagyon szerettek volna egy figurából egy gólra zárkózni, de passzív játék miatt elvették tőlük a labdát, és bár Garciandia nem tudott gólt lőni, a következő támadásból már betalált a spanyol, 21–20 helyett tehát 22–19 lett a mieinknek a 43. percben.

 

Henigmant küldték le 2 percre, megint kapott egy esélyt a felzárkózásra a Breszt. Skube lőtt gólt, de jött Bodó és 23–20-ra alakított az eredményt. Sumak válaszolt a túloldalról, Gabert viszont kiküldték, így 45 másodpercig kettős emberhátrányban játszottak a mieink.  

 

Szretenovics ki is használta az üres kaput, 23–22-re zárkóztatta a Bresztet, sőt egyenlítésért is támadhattak a vendégek, miután Radivojevics kihagyta a ziccerét. Szerencsére Skube hibázott, az ellentámadásból pedig ki más jött a legjobbkor, mint Bánhidi, aki a második félidő addigi 18 percére úgy eltűnt, ahogy az első félidő közepén előkerült. De nem baj, a legjobbkor jelentkezett góllal, 24–22 volt ide. Csakhogy hiába a hazai időkérés, egyenlített a Breszt. Bodó bombázott kapufára, az ellentámadásból Valjupov gólt lőtt, egál volt.

 

Izgalmakban nem volt hiány ezután sem. Sostarics megszerezte a vezetést, 25–24, de Frimmelt kiküldték. Simi bácsi viszont az égből kapufára tolta Valjupov hetesét, ez volt a találkozó momentuma, majd jött Bánhidi, ki más, és 26–24-re hűtötte a kedélyeket.  

 

Ezután már nem tudott egyenlíteni a Breszt, az utolsó öt percben így 150-es pulzus helyet csak 120-assal lehetett nézni, ahogy a mieink megnyerik a mérkőzést Frimmel góljával.  

 

Keretes szerkezet, mint a legszebb mesékben!

 

(Fotó: Pick Szeged)