Továbbadó: oktatásra és egészségügyre küldik a legtöbben a visszakapott adójukat

Sokan élnek a lehetőséggel és a választási kampányban visszakapott személyi jövedelemadót továbbadják azoknak, akiknek igazán nagy szükségük van rá.
Kékes Viktória

2022. február 21. 15:23

Továbbadó: oktatásra és egészségügyre küldik a legtöbben a visszakapott adójukat

Váradi Luca, a Legyél te is továbbadó civil kezdeményezés egyik ötletgazdája az RTL Híradónak azt mondta

 

Nagyon sokan támogatják a hátrányos helyzetű gyerekek oktatását és az ehhez hasonló kezdeményezéseket. A másik pedig az egészségügy.

 

Kommenteket is kapnak a Facebookon, ezekből az is kiderül miért érzik fontosnak az emberek továbbadni a nekik járó pénzt:

 

Hozzánk hasonlóan azt érzik, hogy ez az intézkedés végtelenül igazságtalan, mert azok kapják vissza a legtöbbet, akik a legjobban keresnek.

 

 

Idén februárban mindenki, aki gyermeket nevel, visszakapta a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadója egy részét. Közel másfél millió családi kedvezményre jogosult adózó kapott vissza fejenként maximum 809 ezer forintot. Ez a pénz olyan helyről hiányzik, ahol nagy szükség lett volna rá. A probléma enyhítésére jött lére a Legyél Te is továbbadó! nevű civil kezdeményezés. Ők azt kérik, aki megteheti, a visszakapott SZJA-ból támogassa a szívéhez közel álló szervezeteket, sajtótermékeket, mozgalmakat.