Nagy Sándor a brüsszeli alkuról: Szegedet is érinti, és még mindig nincs vége a meccsnek

A városfejlesztési alpolgármester Facebook-oldalán az esti brüsszeli döntésre reagált.
Garai Szakács László

2022. december 13. 08:51

Nagy Sándor a brüsszeli alkuról:
Szegedet is érinti, és még mindig nincs vége a meccsnek

Megírtuk, Orbán Viktor végül mindenben engedett az Európai Uniónak, ám még így is kap pénzbüntetést Magyarország, hiszen 6,3 milliárd eurót a kohéziós alapból befagyasztanak és csak akkor kapjuk meg a pénzt, ha teljesül a huszonhét úgynevezett „szuperfeltétel”, amit az Európa Tanács szabott.

 

A döntés kapcsán Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester arról írt Facebook-oldalán,

 

„a városokat is érintő 6,3 milliárd eurós felfüggesztés kisebb, mint amiről szó volt, de még mindig jelentős. Ez sajnos a TOP+-t is, így Szegedet is érinti, így azon tovább izgulhatunk, hogy a kormánynak sikerül-e az Európai Bizottság felé bizonyítania, hogy transzparensen költi a pénzt. És gyakorlatilag fel van függesztve 5,8 milliárd euró a helyreállítási alapból is. Bár ebből más országoktól eltérően Magyarországon az önkormányzatok nem kapnak, de az ebből megvalósítandó fenntarthatósági és energetikai fejlesztésekre az országnak szüksége van.”

 

Az alpolgármester azt is megjegyezte, a meccsnek még mindig nincs vége, és hogy Orbán Viktor zsarolása „nemcsak morálisan volt vállalhatatlan, de mint látható, nem is működött.”