Nagy lesz a baj kata-ügyben a Jobbik szerint, még várják, hogy Parragh László lemondjon

Országos körútjuk tapasztaltai alapján gondolja és mondja ezt az ellenzéki párt.
Kovács M. Norbert

2022. augusztus 11. 17:10

Nagy lesz a baj kata-ügyben a Jobbik szerint, még várják, hogy Parragh László lemondjon

A rezsiemelkedés mellett a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) átalakítása is komoly gondot okoz majd a magyar háztartásoknak – összegezte a kata-károsultaknak rendezett tíznapos országos tanácsadó körútjuk tapasztalatait csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese.

 

Szerinte a fideszes kétharmad által alig 30 óra alatt elfogadott törvénymódosítás mintegy 450 ezer vállalkozó életét érinti közvetlenül vagy közvetett módon, négyötödüket kényszerítve arra, hogy másik adónemet válasszanak. Hozzátette: a kormányzat által végrehajtott finomhangolás – például, hogy a betéti társaság beltagja egyéni vállalkozást alapítson – még nagyon messze van attól, amit a Jobbik és a többi ellenzéki párt szükségesnek tart. Követeléseik között említette, hogy valaki mellékfoglalkozás mellett is lehessen kata-adóalany, és az ezen adónemet választók magánszemélyek mellett cégeknek is számlázhassanak.

 

Azt gondoljuk, hogy egy szoftverfejlesztéssel megoldható lett volna a visszaélők kiszűrése a rendszerből, és nem kellett volna a kormányzatnak 450 ezer adóalanyról azt mondania, hogy potenciális adócsaló – jegyezte meg a Jobbik elnökhelyettese, aki azt is megemlítette, továbbra is várják, hogy lemondjon a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztjáról Parragh László, vállalva a felelősséget, amiért asszisztált a kata-törvény ilyen mértékű módosításához.

 

Potocskáné Kőrösi Anita sajtótájékoztatóját itt lehet megnézni:

(MTI)

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind