Nagy Erzsébet PDSZ-tag a Témában: Ahogy tudták, úgy akadályozták a sztrájkot, egészen durva, jogellenes lépésekkel is!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmányi tagja azt mondta a Szeged Televízió hírháttérműsorában, hogy voltak olyan intézmények, ahol megalázták, elkülönítették a demonstráló pedagógusokat.
Garai Szakács László

2022. március 17. 14:33

Nagy Erzsébet
PDSZ-tag a Témában: Ahogy tudták, úgy akadályozták a sztrájkot,
egészen durva, jogellenes lépésekkel is!
  • Ne keveredjenek a tanulókkal,
  • ne demoralizálják a nem sztrájkoló kollégáikat

ilyen indokokkal is különítettek el tanárokat a sztrájk alatt egyes iskolákban. Nagy Erzsébet arról is beszélt, döbbenetes volt néhol a hangulat ezek miatt. Azt is elmondta, nagyon sok intézményvezető szerette volna segíteni a sztrájkoló tanárokat, de a tankerületektől folyamatosan kapták az utasításokat, amiknek az volt a céljuk, hogy ellehetetlenítsék, láthatatlanná tegyék a munkabeszüntetést.

 

– Folyamatosak voltak a félretájékoztatások, amiket központilag szerveztek meg. Ugyanazokról számoltak be nekünk a tanártársaink Soprontól Nyíregyházáig, mindenhonnan – mondta Nagy Erzsébet. A választmányi tag szerint egészen lehetetlen állításokat közölnek az intézményvezetők a tanárokkal, ezzel is elbizonytalanítva őket. Nagy Erzsébet Balogh Judit hírigazgatónak megerősítette a dezinformálás miatt később akár tömeges perek is indulhatnak.

 

Nézze meg (újra) a beszélgetést!

Címlapon

mutasd mind