Nagy Ervin: A tanárok a magyar értelmiség utolsó védőbástyája

A sztrájk alapjog! – nagy kockásinges találkozón a színész arról beszélt, Karikó Katalinban, Neumann Jánosban, Benedek Tiborban is tanárok látták meg a tehetséget. Majd elmondta a saját tizenkét pontját is az oktatással kapcsolatosan.
Garai Szakács László

2022. március 19. 19:57

Nagy Ervin: A tanárok a magyar
értelmiség utolsó védőbástyája
 1. Legyen béke.
 2. Nemzeti konszenzuson alapuló hosszútávú oktatási stratégiát, egyenlő hozzáférést a minőségi oktatáshoz.
 3. Minden gyerek lehessen olyan, amilyen.
 4. Csökkenjen a tananyag, az óraterhelés, az adminisztráció.
 5. Több pénzt az oktatásra.
 6. Szabad tankönyvválasztás, a cenzúra eltörlése.
 7. A helyi igényeknek megfelelő, decentralizált oktatást.
 8. Felelős és önálló oktatási minisztériumot.
 9. Versenyképes fizetést az oktatásban, nevelésben dolgozóknak.
 10. Hozzuk haza az országelhagyókat, hozzuk vissza a pályaelhagyókat.
 11. Vissza a sztrájkjogot.
 12. Unió az unióval.

 

Ez Nagy Ervin színművész tizenkét pontja, amit Budapesten a Parlament előtt mondott el a Ne dolgozz ingyen, az aHang, a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a VDSZ Szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Tanítanék mozgalom szervezte demonstráción, ahol a tanárok helyzetének javításáért tüntettek pedagógusok, diákok közösen.

 

Nagy Ervin azt is mondta, ő csak a tévében tanár, és nem tudja, milyen zötykölődni hajnalban a villamoson, és az éhes gyereknek megtanítani a szorzótáblát, de azt tudja, hogy a tanárok a magyar értelmiség utolsó védőbástyája, és nem szabad hagyni, hogy elvesszenek.

 

A tüntetésen lejátszották Molnár Áron noÁr legújabb klipjét is.

 

 

Felszólalt Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányának tagja, aki a Szeged Televízió Téma című műsorában is nyilatkozott, aki akkor arról is beszélt egészen lehetetlen állításokat közölnek az intézményvezetők a tanárokkal, ezzel is elbizonytalanítva őket.

 

 

Most Nagy Erzsébet azt mondta a Kossuth téren, a 2014-es első tiltakozások óta érdemi változás a mai napig nem történt. Szerinte sztrájk kezdete óta csak az ígéretek száma nőtt. Közölte azt is, szerdán húszezer pedagógus nem vette fel a munkát, ennél is többen lettek volna, de több intézményben az igazgatók tanítás nélküli munkanapot rendeltek el. Nagy Erzsébet arra kérte a tanárokat, folytassák hétfőn is a tiltakozást.

Címlapon

mutasd mind