Náci tempó a Fidesz kedvenc „ellenzéki pártjánál”: megzavartak egy rendezvényt a Zöld Teraszban

Bementek egy Facebookon hirdetett nyilvános programra, és egész egyszerűen félbeszakították. Videó van a provokációról.

2019. március 31. 16:11

Náci tempó a Fidesz kedvenc „ellenzéki pártjánál”: megzavartak egy rendezvényt a Zöld Teraszban

Beszéltünk a március 30-i esemény egyik szervezőjével, Tóth Sándorral, aki így emlékezett vissza az inzultusra:

– Karhajlítással előre! – felkiáltással kezdődött az akció, fölálltak, odaléptek a projektorhoz, majd kitépték belőle a kábelt – mondta Tóth Sándor. A videón is hallható a felszólítás, és az is látszik, annyira meg van döbbenve mindenki, hogy másodpercekig reagálni sem tudnak.

– Az egyik meghívott emberi jogi aktivista tépte szét a transzparensüket – folytatta a szervező. A videón már nincs rajta, hogy eztán szóváltás alakult ki, majd a Mi Hazánk Ifjai tagjai és a szervezők és résztvevők között, majd távozásra szólították föl őket. – Ez nem politikai rendezvény volt, hanem egy békés beszélgetés lett volna. A Zöld Terasz vendége a szegedi LMBT Közösségért Csoport volt, akiknek az a célja, hogy olyan befogadó légkört teremtsenek, amelyben minden LMBT-ember félelem nélkül, önmagát vállalva élhet. Akik pusztán szeretnének hozzájárulni a társadalomban rögzült előítéletek lebontásához és a sokféleség értékként való kezelését megjeleníteni. Ennek részeként most szombaton is egy „Ne a bőrszínt nézd, hanem az embert” című rendezvényt tartottak, ahol roma nőket érintő társadalmi tapasztalatok álltak volna a fókuszban. A rendezvény alkalmat adott volna nyílt párbeszédre, tehát a Mi Hazánk aktivistái tehették volna, hogy értelmes párbeszédet folytatnak a témában, vitáznak, beszélgetnek. Ehelyett tudatlanságuk miatt egy félelem táplálta primitív előítéletű és félelmet keltő antiszemita akciót hajtottak végre.

Tóth azt is elmondta, szóban többször is gyalázták a résztvevőket, és azt ismételték, amit országgyűlési képviselőjük, Dúró Dóra is mondott a televízióban, hogy az iskolákból tiltsák ki a meleg propagandát. Ekkor az egyik aktivista telefonon rendőri segítséget kért, ekkor távoztak a Mi Hazánk Ifjainak tagjai.

 

Korábban írtuk:

„Ne a bőrszínt nézd, hanem az embert” az LMBTQ szervezésében. Ezzel a címmel szerveztek egy programot a Zöld Terasz nevű helyre Szegeden. A Facebook-esemény leírása így folytatódik:

„A rendezvény fókuszában a roma LMBTQ és/vagy roma nőket érintő társadalmi tapasztalatok állnak. A rendezvény első felében egy rövid 50 perces dokumentumfilmet tekintünk meg, amely egy roma LMBTQ ember megélt valóságát mutatja be. A vetítést kerekasztal-beszélgetés követi meghívott szakértőkkel és civiljogi aktivistákkal. Ezt követően nyílt párbeszédre is lesz lehetőség a témáról.

A belépés ingyenes.”

Ezt a rendezvényt zavarta meg a Mi Hazánk Ifjai. Nézzék meg a videójukat, nincsenek rá szavak.

Magukat egyébként a gyerekek így definiálják:

„A Mi Hazánk Ifjai politikailag egy realista jobboldali, kulturálisan keresztény-konzervatív, társadalmilag szolidáris, módszereiben radikális mozgalom, amely a Mi Hazánk Mozgalom dinamikus ifjúsági szervezete. Ifjúsági közösségünk elvei a Mi Hazánk Mozgalom Alapító Nyilatkozatának pillérein nyugszik.”>

Innentől igyekszünk úgy írni, hogy ők is megértsék, ha esetleg olvassák ezeket a sorokat.

Állítólag kulturálisan keresztény-konzervatív vagy, meg társadalmilag szolidáris. Ezzel a megmozdulással bemutattad, fogalmad sincs ezekről a kifejezésekről, arról, mit jelentenek ezek. Nem vagy több egy szánalmas hülyegyereknél, aki szerint menő az, amit csinált. Nem. Nem az.

Kerestük a szervezőket, amint utolérjük őket, frissítjük írásunkat a reakcióikkal.

Címlapon

mutasd mind