Na, ez is egy óriási meglepetés: Németország–Japán 1–2 (1–0)

Újabb meglepetés végeredmény a világbajnokságon, Japán hátrányból fordítva legyőzte a német válogatottat, akiknek vesztét a Bundesligában játszó japán játékosok okozták.
Vass Imre

2022. november 23. 17:10

Na, ez is egy óriási meglepetés: Németország–Japán 1–2 (1–0)

Egy gyors Japán góllal indult a találkozó, már a 8. percben a német hálóba került a labda. Daizen egy kontra végén talált a kapuba, azonban közel 1 méteres lesen kapta a labdát, így a gólt a bíró érvénytelenítette.

 

Fél óra játék után szerezte meg a vezetést a német válogatott, mégpedig tizenegyesből. Raum vezette a labdát a kapura, kicselezte Gonda kapust, aki azonban elhúzta a lábát. A megítélt büntetőt Gündogan higgadtan értékesítette (1-0).

 

 

A vezető gól megszerzése után az első félidőben és a második elején is a németek fölényben játszottak, több lehetőségük volt, azonban a japán hálóőr eszén nem tudtak túl járni, Gonda parádézott a kapuban. Azért a Japán válogatott is vezetett szép és veszélyes támadásokat, Neuernek is többször kellett nagyod védenie.

 

A 75. percben egy újabb Neuer bravúr után a védők nem álltak a helyzet magaslatán, a kapus által kiütött labda Ricu elé került, aki közelről nem hibázott. (1-1)

 

 

Néhány perc múlva pedig jött a német szurkolók és a játékosok számára a hidegzuhany, egy előrevágott labdát Takuma szépen levett, majd a védő kíséretében a kapuig futott, és éles szögből, Neuer feje felett a hálóba vágta a vezető találatot. (1-2)

 

A hajrában a németek mindent bevetettek az egyenlítésért. Egy szögletnél még Neuer is felment a japánok tizenhatosára fejelni, azonban hiába. Japán óriásit küzdve legyőzte a német válogatottat, ezzel az argentin-verő szaúdiak után a vb legnagyobb meglepetését okozva.

 

Németország–Japán 1–2 (1–0)

Doha, Kalifa Stadion. 42 608 néző. V: Barton (salvadori)

Németország: Neuer – Rüdiger, Raum, Süle, N. Schlotterbeck – Müller (Hofmann, 67.), Kimmich, Musiala (Götze, 79.), Gündogan (Goretzka, 67.), Gnabry (Moukoko, 89.) – Havertz (Füllkrug, 79.).

Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick

Japán: Gonda – Itakura, Nagatomo (Mitoma, 57.), Szakai (Minamino, 74.), Josida – Endo, Kubo (Tomijaszu, a szünetben), Ito Dzs., Kamada, Tanaka (Doan, 71.) – Maeda (Aszano, 57.).

Szövetségi kapitány: Morijaszu Hadzsime

Gólszerző: Gündogan (33. – 11-esből), ill. Doan (75.), Aszano (83.)