MSZP: tanszerosztással segítik a tanévkezdés Szegeden

Hosszú évek óta megszokott Szegeden, hogy az MSZP országgyűlési és önkormányzati képviselői augusztus végén tanszerosztással segítik a rászoruló helybeli családokat, hogy könnyebbé tegyék a tanévkezdést.
Bod Péter

2022. augusztus 26. 17:45

MSZP: tanszerosztással segítik a tanévkezdés Szegeden

Pénteken a Csillag téren osztották a füzetcsomagokat a szocialista képviselők, nem csekély érdeklődés mellett. Mint a Szeged.hu-nak nyilatkozó Szabó Sándor, szocialista országgyűlési képviselő elmondta: sok szegedi család rászorul a segítségre.

 

Az elmúlt hónapokban sokat romlott az ország gazdasági helyzete, vágtat az infláció, durván emelkednek az élelmiszer- és az energiaárak, adóemelések történtek, így nehezebbé váltak a megélhetési feltételek.

 

Ezért is látja úgy, hogy ebben a helyzetben még fokozottabb segítséget kell nyújtani a rászorulóknak. Szeged mindig is szolidáris közösség volt – jelezte a politikus, és különösen fontos a segítség akkor, ha több tízezer forintba kerül egy-egy gyerek tanévkezdése a családnak.

 

 

Az Országgyűlésben törvénymódosítást nyújtotta be Szabó Sándor, amiben azt kezdeményezte, hogy duplázzák meg a tizenkét éve változatlan összegű családi pótlékot – említette meg a képviselő, aki szerint, ha ez megvalósulna, akkor a tanévkezdés és könnyebbé válna gyerekes családok számára.

A legkisebb segítség is segítség. Sok család egyre nagyobb szorongással néz a tanévkezdés elé – mondta el a tanszerosztás helyszínén Kozma József, az MSZP szegedi önkormányzati képviselője, a kulturális bizottság elnöke. 

 

Emlékeztett arra, hogy a helyi városvezetés hosszú évek óta kiszámítható módon iskolakezdéshez nyújtott gyerekenként 10 ezer forintos támogatással segíti a szegedi családokat. A jelzett támogatás folyamatosan igényelhető, jelenleg mintegy 7200 gyerek után igényelték az önkormányzattól a támogatást, és az a szám hamarosan eléri a tízezret. 

 

A pénz jó helyre kerül, mert az iskolába járás a tudás megszerzése feltétele, és ehhez a feltételeket biztosítani kell – zárta szavait Kozma József.