MSZP: Minden megyei kórházban biztosítani kell a megfelelő színvonalú ellátást

Kunhalmi Ágnes azt kérte a kormánytól, hogy kezelje prioritásként az egészségügyet.
Kovács M. Norbert

2022. június 11. 14:48

MSZP: Minden megyei kórházban biztosítani kell a megfelelő színvonalú ellátást

Minden megyei kórházban biztosítani kell a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást a válság ellenére is - mondta az MSZP társelnöke szombati online sajtótájékoztatóján.

 

Kunhalmi Ágnes a szolnoki Hetényi Géza Kórház előtt állva azt mondta, a jövő évi költségvetésben 100 milliárd forinttal szán többet a kormány az egészségügyre, mint tavaly. Ez 4 százalékkal nagyobb forrás a tavalyinál, miközben ennél még a KSH szerint is magasabb az infláció.

 

Kunhalmi Ágnes azt kérte a kormánytól, hogy kezelje prioritásként az egészségügyet, hiszen a magyar emberek egészsége fontos, és a válság ellenére sem lehet elvenni a pénzt ettől a területtől, sőt növelni kell azt.

 

László Norbert, az MSZP szolnoki önkormányzati képviselője kijelentette: a Fidesz elmúlt 12 évi egészségügyi politikája súlyos problémákat okozott a megyei kórházban is.

 

A szocialista politikus szerint veszélybe került többek között a szülészeti ügyeleti ellátás.

 

Emlékeztetett, hogy az országos tisztifőorvos utasítására június közepétől Debrecen és Budapest egy-egy egészségügyi intézményébe küldik a kismamákat, akiknek igy sokszor 100-120 kilométert kell utazniuk mentővel.

 

László Norbert hangsúlyozta: azt várják Szolnok polgármesterétől, hogy keressen megoldást az ügyre.

 

Elhangzott az is, az MSZP az ombudsmanhoz fordul, mert szerintük sérti az egyenlő bánásmódhoz fűződő jogot az, ami a szülni vágyó nőkkel történik Szolnokon. Az ügyet a felelős miniszterrel is kivizsgáltatnák.

 

Kunhalmi Ágnes és László Norbert teljes videója itt nézhető meg: