Mozizgatunk: Robert De Niro a szemünk láttára rombolja zseniális életművét, olyan pocsék vígjátékokkal, mint a Nagypapa hadművelet

Legfrissebb mozis podcastünkben az Inkább lennék özvegy, valamint a Grand Budapest Hotel is szóba kerül, valamint az aktuális mozipremierekről sem feledkeztünk meg. És ezúttal is játszunk: egy két főre szóló mozibelépőt lehet nyerni a Belvárosi Moziba!

2020. október 01. 11:25

Mozizgatunk: Robert De Niro a szemünk láttára rombolja zseniális életművét, olyan pocsék vígjátékokkal, mint a Nagypapa hadművelet

Erre az adásra a mozikban mostanában futó filmek közül két olyat néztünk meg, amik már az előzetesük alapján sem feltétlenül tűntek túl ígéretesnek, ám a bennük szereplő nagynevű, legendás színészek miatt adtunk nekik esélyt, hátha kellemesen csalódunk.

Röviden elspoilerezzük, hogy ez valójában egyik esetben sem történt meg, de William Nicholson Inkább lennék özvegy című filmje Annette Bening és Bill Nighy főszereplésével legalább a vállalható kategóriába tartozik, nem úgy, mint a Nagypapa hadművelet, amihez olyanok adták a nevüket, mint Robert De Niro, Uma Thurman és Christopher Walken. Elsősorban Robert De Niro kapcsán rendkívül bosszantó a film, aki idős korára most már a sokadik olyan vígjátékban vállal szerepet, ami nehezen értelmezhető az egyébként szenzációs, zseniális életműve ismeretében. A bosszankodás mellett röviden megpróbáltuk értelmezni, vajon miért is vállal ilyen filmekben szerepet korunk egyik legnagyobb élő filmszínésze. Azt már nem spoilerezzük el, hogy ez sikerült-e.

Láttunk viszont jó filmet is a héten: újranéztük A Grand Budapest Hotelt Wes Anderson rendezésében, ami nem olyan nagyon régi, 2014-es, de rajta van azon a kihagyhatatlan filmeket felsorakoztató 100-as listán, amiből Gedzo válogatni szokott. Ennek kapcsán elmondjuk, miért szeretjük nagyon Wes Anderson egészen sajátos filmjeit.

Mozizgatunk · Második évad - Tizenharmadik rész· 2020.09.30.

 

Természetesen az aktuális heti premierekről is esett szó: jön a mozikba az Óriásláb – Családi bevetés című belga-francia animációs kalandfilm, a Van Gogh az örökkévalóság kapujában című amerikai-angol-francia-svájci film, ami már kétéves, de Magyarországon valamiért csak most mutatják be, és olyan színészek játszanak benne, mint Willem Dafoe, Oscar Isaac és Mads Mikkelsen, valamint érkezik a Fortuna Istennő című olasz film is, ami egy meleg párról szól, akik két gyereket nevelnek, ám válságba jut másfél évtizedes kapcsolatuk.

Mindezek mellett röviden ajánljuk a Szemrevaló Filmfesztivált, ami inkább filmnapok, de a lényeg, hogy a jövő héten lesz, és ami során friss német, osztrák és svájci filmeket lehet majd látni a Belvárosi Moziban.

Ebben az adásban is játszunk!

Ismét egy kétfős mozibelépőt lehet nyerni a Belvárosi Moziba, egy szabadon választott (nem kiemelt helyáras) filmre. Aki felismeri az adás során elhangzó filmzenerészletet, írja meg a film címét és a zeneszerző nevét a Szeged.hu Facebook-oldalán, ennek a cikknek a megosztása alatti kommentben, vagy a Mozizgatunk Facebook-csoportban, szintén kommentben, a podcast megosztása alatt. A megfejtéseket vasárnap éjfélig várjuk.

Előző adásunk nyertese: Oszlányi Ádám. Gratulálunk!

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn