Mozizgatunk: ott egy földönkívüli, csináljunk pénzt belőle!

Gedzo ezúttal is egyedül, de annál lelkesebben beszélt a filmekről.
Gedzo

2022. augusztus 28. 19:00

Mozizgatunk: ott egy földönkívüli, csináljunk pénzt belőle!

A filmes podcast mai részét a mozikban most látható Nem című film kivesézésével kezdte Gedzo. A Nem forgatókönyvét Jordan Peele írta, és ő is rendezte a filmet. A misztikus sci-fi thriller egy űrlényes sztorit mutat be, ezen túl fontos szerep jut benne a pénznek és az emberi butaságnak. Gedzo ráadásul másodjára is meg akarja nézni, annyira tetszett neki a film képi világa, ami Hoyte Van Hoytemának köszönhető.

 

A Szelídcímű magyar film szerinte igazi megosztó alkotás. A testépítésről és testépítésről szóló Szelídet Csuja László és Nemes Anna írta, valamint ők is rendezték. Testközelből láthatjuk a testépítők életét, a történet egy párról szól, Edináról és Ádámról, akik mindketten testépítők. Edina vágya, hogy megnyerje a Miss Olympia címet, de időközben Ádám támogatói visszalépnek, ezért nem lesz pénzük. Edina a testével próbál pénzhez jutni annak érdekében, hogy megvalósítsa álmait, közben pedig rájön, mi a különbség a valódi személyisége és az álmait kergető testépítő között.

 

A Mindenki utálja Johant is idei film. Hallvar Witzø norvég rendező alkotása abszurd vígjáték, egy robbantgatós családról szól, Grande-ékról. Apuka és anyuka annak idején hidakat robbantgattak azért, hogy ne tudják elfoglalni Norvégiát, gyerekük, Johann is szeret robbantani. Ebből aztán több érdekes helyzet is adódik.

 

A Kódnév: Császár szintén 2022-es film. Jorge Coira írta, rendezte és vágta a filmet, főszereplője Luis Tosar, aki egyfajta katonai-politikai intézőt játszik.

 

Gedzo nézi A föld alatti vasút című sorozatot, ami a rabszolgatartós időkben játszódik Amerikában. A történet egy rabszolgavadász és egy georgiai rabszolganő, Cora párhuzamos sztoriját mutatja be, ráadásul valós történelmi alapokkal.

 

Az 1976-os Kínai rulett Rainer Werner Fassbinder filmje, amiben egy mankós tinédzser lány mindkét szülője titokban találkozik szeretőjével, de lebuknak egymás előtt a vidéki kastélyukban. Lányuk kérésére kezdik el játszani a kínai rulettet, és ebből lesz a baj.

 

Az adás végén a mozikba érkező filmeket is elmondja Gedzo.

Vélemények

mutasd mind